Juryen: Et øyeblikk. Obamas blikk, Michelles knær og presidentsymbolet danner en flott komposisjon - bildet henger med deg også etter at du har sluttet å se på det.
Årets bilde 2009
Årets bilde 2009
Hans Arne Vedlog – Dagbladet
Det beste de titusener av tilskuerne kunne håpe på, var et glimt av fredsprisvinner Barack Obama gjennom bilvinduet. Under det store sikkerhetsregimet som hersket under hans drøyt et døgn lange besøk i Oslo, var det få som fikk sett han. Her er fredsprisvinneren på veg fra Rådhuset til Grand Hotell med kona Michelle ved sin side.


1. premie nyhet, Luca Kleve -Ruud, Dagsavisen: Barack Obama


Juryen: Stillhet og forventning ligger i luften – før statsminister Stoltenberg mottar president Obama. Nyhetsbilde tatt av en fotograf som viser evne til å se, komponere og beskrive en stemning som lever lengre enn et hastig møte mellom to statsmenn.
1. plass 'nyheter'
1. plass 'nyheter'
Luca Kleve-Ruud – frilans
Barack Obama, besøk i Oslo. Selv Jens var ute i god tid og ventet spent på at Obama skulle ankomme statsministerens kontor.

2. premie nyhet, Aleks ander Nordahl, Dagens Næringsliv: Hugo


2. plass 'nyheter'
2. plass 'nyheter'
Aleksander Nordahl – Dagens Næringsliv
Krigen mellom rivaliserende narkotikakarteller har gjort den meksikanske millionbyen Ciudad Juarez til verdens farligste sted. August måned i 2009 ble den blodigste i byens historie med 306 drepte. Gateselgeren Hugo blir skutt i sentrum klokken ni om kvelden den siste onsdagen i august, ett av elleve drapsoffer denne dagen.

3. premie nyhet, Eivind Griffith Brænde, frilans VG: Gass


3. plass 'nyheter'
3. plass 'nyheter'
Eivind Griffith Brænde – frilans VG
Da demonstrasjonstoget mot krigen i Gaza nådde den Israelske ambassaden ble stemningen amper, og flere demonstranter kastet fyrværkeri på politiet og pressen. Politiet tok i bruk tåregass, og arresterte flere demonstranter. Blandt dem 72 barn. Flere grupper kom seg ned til Oslo sentrum og gjorde hærverk for mange millioner kroner.