Årets bilde 2010. 1.premie. Nyhet - enkeltbilde
Årets bilde 2010. 1.premie. Nyhet - enkeltbilde
Luca Kleve-Ruud, Dagsavisen/Frilans
LIV OG DØD. På de provisoriske sykehusene er man vitne til mennesker som klamrer seg i smerte. Noen må dessverre gi tapt for skadene de fikk.

Juryens begrunnelse for årets bilde:
Årets beste bilde ble et naturlig og lett valg for juryen. Det er riktignok fra årets mest dramatiske naturkatastrofe, men har åpenbare kvaliteter utover nyhetsbildets effekter. Det vitner om øyeblikkets fortvilelse, desperasjon, men er samtidig poetisk, og beskriver nærhet, trolig takknemlighet eller gjensyn. Det er stramt og energisk i sitt overraskende perspektiv. Vi aner akkurat nok i omgivelsene, båren og den apatiske armen til høyre, til å forstå en del av den forstvilte situasjonen. Samtidig er utfallet av scenen åpen.


2.premie. Nyhet - enkeltbilde
2.premie. Nyhet - enkeltbilde
Eivind H. Natvig, Dagens Næringsliv/Moment
BRANNEN. 3. Juni brøt det ut brann i et fattig område i Dhaka som kostet minst 117 mennesker livet i tillegg til over hundre sårede. En mann sitter i korridoren til den overfylte brannskadeavdeligen på Dhaka Medical College og gråter i telefonen.

3.premie. Nyhet - enkeltbilde
3.premie. Nyhet - enkeltbilde
Sveinung Uddu Ystad, frilans
REVOLUSJONENS OFRE. Mødre og koner av mennene som ble drept under revolusjonen i Kirgistans hovedstad Bisjkek i april bryter ut i gråt under av fellesbegravelse på æreskirkegården. 15 av de som døde under opptøyene ble begravd denne dagen.