Robert Meyer KunsthøgSkole besøker Deichman

Mange håper at Deichmanske hovedbibliotek skal bli det fremtidige 'Fotografiens Hus' etter at biblioteket flytter om få år. Etter at idéen ble satt frem, er det Robert Meyer KunsthøgSkole som markerer det første møtet mellom det tradisjonsrike biblioteket og fotografi.
Robert Meyer KunsthøgSkole (RMKH) holder et 4-dagers oppstartseminar i Deichmanske hovedbibliotek i Oslo tirsdag 30. august til fredag 2. september. Tema for seminaret er ’Original eller kopi?’ dvs. Forskjellige forståelser og misforståelser rundt begrepene vi bruker om bilder, og særlig i forhold til nye erfaringer med digitale bilder, kunst og massemedier. På seminaret samles et panel av spesialister fra inn og utland for å belyse temaet fra ulike vinkler for høgskolens studenter.

Fra gammelt av har det vært på Deichman man kunne finne den tradisjonelle tekniske og praktiske fotolitteraturen. Etter at tanken om Deichman som fremtidens ’Fotografiens Hus’ ble fremsatt, blir det altså RMKH som blir de første som inviterer sine studenter og lærere til et større, faglig seminar i den tradisjonsrike bygningen. Det var fotograf CF Wesenberg som satte tanken frem, og han har også forsøkt å illustrere fremtidsdrømmen ved å pynte litt på fasaden i dette bildet. Bygningen er utvilsom stor nok til å kunne romme mange ulike funksjoner og interessegrupper innen fotografi og fotografisk kultur. Og det er bred enighet om at både byen, fotografene og fotografien fortjener et slikt hus hvor publikum og fagfolk kan dele sine fellesinteresser for fotografi.
CF Wesenberg -
CF Wesenberg

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu