Utstilling
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Per Christian Brown på Oslo S

I disse dager befinner det seg en forlokkende skog på Oslo S. Fotokunstner Per Christian Browns storformater avdekker et natursyn med sterke romantiske og melankolske undertoner. Browns arbeider vil være tilgjengelig fra 11. mai til 16. juni '05.
Per Christian Brown
Fotokunstner Per Christian Brown presenterer to motiver fra fotoserien Reconstructed Scenes 1-3 fra 2001 på fasaden av Oslo S. Brown er utdannet fra Kunstakademiet i Oslo og Institutt for fotografi ved Kunsthøgskolen i Bergen, og jobber hovedsaklig med foto og video som uttrykksform. Brown har hatt flere utstillinger i Norge ved diverse gallerier og visningsrom, og er aktuell med utstilling i Galleri van Bau på Vestfossen i juli ’05, samt på Hå Gamle Prestegård i oktober ’05.

Brown om arbeidene
Fotoserien Reconstructed Scenes 1-3 viser iscenesettelser i et landskap hvor det er tatt i bruk ulike objekter; piler i trær og et indianertelt. Dette er typiske gjenstander som man forbinder med barnelek og rollespill. Scenene er uten mennesker, noe som forsterker den meditative stemningen og retter oppmerksomheten mot de etterlatte gjenstandene. Det teatrale er sterkt tilstede og åpner opp et rom som befinner se mellom drøm og virkelighet. Bildene viser et forenklet univers som henspiller på barnets evne til å leve seg inn i drømmene.

Jeg er opptatt av og tror på bildets evne til å kommunisere på et subtilt nivå, en kontakt som oppstår gjennom betrakteren gjenkjennelse av det han/hun ser, at et bilde vekker til live elementer av minner som finnes gjemt i betrakterens hukommelse.

Samarbeid med Forbundet Frie Fotografer
Forbundet Frie Fotografer har vært en sentral samarbeidspartner for kurateringen av satsningen på fotokunst og sier følgende om kurateringen: Vi har endt opp med fire fotografer som er betydningsfulle innen norsk fotokunst for øyeblikket. Disse fire fotografene er alle, relativt, unge og jobber hovedsaklig med iscenesatt fotografi. På tross av disse likhetene er de eksempler på ulike kunstneriske strategier og gode representanter for noen av de uttrykkene som dominerer yngre fotokunst for tiden.

Fotokunstnerne som presenteres på Oslo S i 2005:
• Una Line Ree Hunderi (mars/april)
• Per Christian Brown (mai/juni)
• Birgitte Sigmundstad (august/september)
• Talleiv Taro Manum (oktober/november)

Rom for kunst på Oslo S
Kulturbyrået Mesén er prosjektleder for NSBs satsning Rom for kunst på Oslo S, som i 2005 har valgt å å presentere ung, norsk fotokunst på fasaden. Satsningen ble initiert i 2001 med intensjon om å legge til rette for formidling av samtidskunst på stasjonsområdet, og slik bidra til å skape en positiv atmosfære på Oslo S.
Per Christian Brown -
Per Christian Brown

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu