DIWA utdeler sine første utmerkelser

Digital Imaging Websites Association, kunngjorde i dag tre utmerkelser, de første i sitt slag fra denne nystartede organisasjonen av nettsteder innen digital bildeteknologi. Kai Thon fra Norske Digit er en av de sentrale aktørene.
Siden november i fjor, har tekniske redaktører fra DIWA’s medlemmer, som dekker alle hjørner av Europa, evaluert og samlet testresultater fra et dusin kameramodeller.

DIWA’s rigorøse og altomfattende testsystem har resultert i to kvalifiserte kameraer som har gjort seg fortjent til en premiering: Olympus E-1 og Casio QV-R40.
Den sistnevnte mottar en DIWA sølvmedalje i kategorien Amatør digitalt kompaktkamera, mens Olympus E-1 får gullmedalje i kategorien Profesjonelt digitalt systemkamera.

I tillegg har DIWA besluttet å gi en hederspris for Innovasjon til Olympus for deres Olympus E-System og det engasjement de har vist i utviklingen av Four Thirds standard, som gullvinneren Olympus E-1 er basert på.

DIWA’s direktør, Ian Burley, kommenterer: "Sporen som dannet grunnlaget for DIWA ble lagt av DIWA's testsjef, Kai Thon, for flere år siden. Men, det har vært et hardt arbeid fra en håndfull personer gjennom det siste året, som har gjort DIWA til en realitet, og til dette gledelige punkt å kunne utdele organisasjonens første utmerkelser."

DIWA ble grunnlagt i Europa, men har planer om å binde globale bånd med medlemmer fra alle verdenshjørner. Den primære oppgaven er å fokusere på de talenter og den erfaring som uavhengige journalister besitter innen nettbaserte publikasjoner for digital bildeteknologi.

DIWA's målsetning er å sette en standard for troverdig og rettferdige produkttester, og honorere produsenter som gir forbrukerne produkter som imøtekommer DIWA's tøffe krav til kvalitet.

Ian Burley sier videre: "I dag har vi presentert våre første tre medaljer, men det er bare begynnelsen. Jeg forventer at vår unike, moderne og troverdige prosedyre for å utpeke vinnere, vil bli anerkjent som den beste i bransjen i de nærmeste måneder, og som vil kulminere i våre årlige DIWA platinamedaljer til de beste av de beste."

Om DIWA

En uavhengig, streng bransjeorganisasjon i rask vekst
Digital Imaging Websites Association (DIWA) er en raskt voksende gruppe av uavhengige nettsteder med digital bildeteknologi som sitt primære fagområde. DIWA ivaretar og videreformidler den kollektive kunnskap og erfaring fra sine medlemmer, for å sikre rettferdige testresultater for industrien og troverdige tester for forbrukerne.

Produkter som er tildelt en DIWA-medalje i bronse, sølv eller gull, er blant de beste på markedet.

Unik og sikker prosedyre for produkttester
DIWA utdeler sine priser utelukkende på basis av uavhengige analyser, evalueringer og tester fra et antall DIWA-eksperter, som tester ulike eksemplarer av samme produkt.

En meget detaljert, omfattende og standardisert testprosedyre blir benyttet, spesielt tilpasset hver enkelt produktkategori. Alle likeverdige tester samles inn og samkjøres for å oppdage og eliminere menneskelige feil, tilfeldige produktfeil og forretningsmessige påvirkninger, alt for å sikre høyeste grad av nøytralitet.

Utmerkelser året rundt
På grunn av hurtige modellskifter, vil DIWA være à jour med utviklingen og utdeler derfor utmerkelser til fortjente produkter gjennom hele året, med en årlig medalje i platina til årets beste produkter i sine respektive kategorier.

Flerspråklig DIWA nettside
I hjertet av DIWA er et flerspråklig nettsted, www.diwa-awards.com, der du kan finne lenker til de seneste tester som er publisert av DIWA’s medlemmer. Nettstedet har også en oversikt over vinnerne av DIWA-priser og er utformet for å gi forbrukerne er nyttig verktøy i sin søken etter produkter for digital bildeteknologi.

For ytterligere informasjon om DIWA, vennligst se vårt nettsted eller send en e-post til info@diwa-awards.com.
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu