LANGSOM ACTION PÅ ORKNØYENE

På workshop i fjor sa Nils Gaup: Du Morten - du stiller like store krav til oss som betaler for å være her som jeg gjør til de som jobber for meg på settet. Kanskje det er derfor 38 sinnsfriske personer står opp klokka 4 om morran for å reise 15 timer med fly, buss og båt til et sted der regnbukse og varm genser er nesten like viktig som fotoapparat for å kunne ta bilder.
Skrevet av Arild Bergseth, Lars Farnes A/S

Vi er på workshop på Orknøyene, og her er det ingenting som haster. Vi ble bedt på drinker hos Orkney Islands Council, som fortalte at ordet morn’ på orknisk betyr det samme som det spanske mañana, «but without the sence of urgency».
<br>
Kanskje ikke helt i tråd med Mortens mentalitet ...
<br>
Her møtes hans tempo og Orknøyenes tidløshet.


<h3>OVERGÅR FANTASIEN VIRKELIGHETEN ?</h3>

Nå overgår virkeligheten fantasien - nesten ! Igår var jeg gjest i et privat slott, og inntok «my afternoon tea» i biblioteket med bisquit og husets egen whisky. Samtidig får jeg uvirkelige meldinger, tatt fra B.filmer, om fly som styrtes inn i bygninger som faller sammen. Hvor var du da Oddvar Brå brakk staven ?

<br>
Senere på dagen besøkte vi fjorden hvor en tysk ubåt snek seg innpå og senket det engelske slagskipet Old Oak, og 800 personer gikk med. Da bandt stunden i kapellet plutselig sammen fortid og nåtid på en uvirkelig måte.


 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu