Kronprinsfotografene

Stemningen var elektrisk da fotografene Sturlason kom tilbake til sitt studio etter å ha gjort sitt livs oppdrag lørdag kveld. – Vi er slitne, men lykkelige kommenterer Ingrid Stulason i det hun viser frem de 4 (!) rullene med film fra den offisielle fotograferingen. De har på 30 minutter gjennomført en fotografisk maraton som de færreste hadde greid eller hatt nerver til. Mens fotograferingen pågikk satt Morten Krogvold live hos TV2 og kommenterte hendelsen.
De første 15 minuttene gitt med til å lage et gruppebilde med alle de kongelige inklusive brudepiker og svenner, totalt nærmere 60 mennesker. I naborommet, også kalt Fugleverelset, var et studio rigget klart til fotografering av den nærmeste familie og forlovere.
<h5>Morten Krogvold som kommenterte fotograferingen live på TV2; har følgende kommentar til FOTO.no:</h5>
- Jeg syns det er dårlig av slottet at de ikke setter av mer tid til denne fotograferingen. Det Sturlason viste var et helproft opplegg. De har et maskineri som fungerer fagmessig. Selv hadde jeg flydd rundt som en strikkball med hjerteklapp. De har jobbet under en av de værst tenkelige arbeidsituasjoner en fotograf kan komme opp i. De demonstrerte en utrolig profesjonalitet, de klarte å holde hodet på rett sted.
Jeg kommer ikke til å kritisere hva de har gjort, det er heller et mirakel om dette blir bra når de har jobbet under slike forutsettninger. Jeg er overbevist om at dette blir et skikkelig håndverk, avslutter Morten Krogvold.

Det ble annonser på TV2 at brudeparet gikk rett til en privat fotosession i Dronningparken med en gang de ankom slottet. Det ryktes at det var fotograf Evy Anderson som var fotografen. Det er hun som har tatt de offisielle forlovelsesbildene i forkant av bryllupet.
<h4>De offisielle Fotografene</h4>
Det var fotografekteparet Svein og Inger Sturlason, sønnen Espen og Vilde Sandaas som hadde dette ærefulle oppdraget for Kongehuset. De er å regne for kongehusets faste fotografer, etter en rekke tidligere oppdrag med offisielle bilder i klassisk portrett stil. En uke før bryllupet hadde de en prøvefotografering på Slottet.
<h4>Digitalt mirakel</h4>
Sturlasons fikk samtidig låne en Kodak DCS 760 av Kodak Norge og Specter (23060800). Den yngste i familiebedriften, Espen Stulason, er meget godt fornøyd med resultatet og vil med dette rette en spesiell takk til Kodak og Finn Berg som hjalp til med opplæring på digitalkameraet. DCS 760 kan regnes som en konkurrent til Nikons D1X og Finn Berg kan fortelle at det allerede er solgt ut en del i markedet. Prisen er på rundt 70 000,- Fotograferingen ble gjennomført med råfiler på ca 18 Mb. Disse ble umiddelbart lastet ned på en MAC - de beste bilde ble valgt ut og sendt over til Scanpix for internasjonal distribusjon. Espen betegner det hele som et mirakel at de ble tilbudt å få bruke dette digitale kameraet.
<h4>Safet på Fuji film</h4>
Parallelt ble det også eksponert film av de kongelige. De fleste har nok fått med seg at kronprinsen bruker et Kodak Ultra engangskamera når han selv tar bilder. Sturlason bruker Hasselblad og Pentax 6x7 med Fuji NPS 160. Det ble totalt fotografert 8 forskjellige oppstillinger. Disse er eksponert på 4 ruller film pluss testruller.
Blitsanlegget som ble benyttet var fra Lars Farnes AS, og heter Broncolor.

Sturlason fremkaller filmene i egen lab. Da FOTO.no møtte fotografene lørdag kveld var det en lettere hektisk, men elektrisk stemning i Roald Amundsens gt 6.
<h5>De offisielle bildene henger nå i Sturlason sitt vindu.</h5>
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu