Velger Mette-Marit en motefotograf ?

Det ble fotograf Evy Andersen som fikk det ærefulle oppdrag med å fotografere Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon og Mette-Marit Tjessem Høiby til Kongehusets nye postkort samling. Evy er i stallen til Tinagent og hadde med seg to stylister på jobben. Er det Evy som bør ta de offisielle brudebildene ?

Av CF-Wesenberg/FOTO.no:

Bildene av Kronprinsparet ble første gang vist i Aftenposten, samtidig med nye offisielle bilder av H. K. H Kong Harald, H. K. H Dronning Sonja og H. K. H. Prinsesse Märtha Louise. Det er Slottets ”faste” fotograf Svein Sturlason i Roaldamunsens gt. 6 som har fotografert de sistnevnte.

Når vi snakker med agenten til fotograf Evy Andersen, Cathrine hos Tinagent, så er munnen lukket med syv segl. På vårt spørsmål om hvorfor akkurat motefotografen Evy Andersen ble valgt, skjønner vi at Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon og Mette-Marit Tjessem Høiby har vært ute i markedet og ”orientert seg”.

De med god hukommelse vil kanskje huske de voldsomme presseoppslagene og debattene rundt de første offisielle bildene av vår Konge og Dronning i 1991. Da var det reklamefotograf Thonerud som fikk gjennomgå. Morten Krogvold var blant annet en av de som hevet sin røst på det sterkeste. Han har i de seneste år også fotografert Kongefamilien. Nå sist Kongens 60 årsdag. Disse bildene er kun til privat bruk for Kongehuset.

Morten Krogvold kan også være en aktuell kandidat til fotograferingen den 25 August. Da Svein Sturlason tok de offisielle postkortbildene rett etter 17.mai, var det en pause på 30 minutter før Morten Krogvold slapp til. Han portretterte da H.M. Dronningen til Hennes nye bok om Hennes kunstsamlinger.
Boken skal komme ut i forbindelse med åpningen av utstillingen på Høvikodden den 28. juni, hvor samlingen skal vises frem. Bildet skal benyttes til coverbilde på boken.

Som om ikke det var nok så har Krogvold også nylig fotografert H. K. H. Prinsesse Märtha Louise i forbindelse med et intervju i magasinet ELLE. ( BILDET TIL VESNTRE ) Prinsessen var så fornøyd med dette bildet at hun også vil ha det på coveret til sin nye bok.
Forfatteren Erik Fosnæs Hansen skriver denne boken, som forventes å komme ut til høsten.

Linda Sande og Margrethe Gilbo er regnet som to av landet desidert dyktigste stylister. Normalt jobber de alene, men til de nye postkortbildene av Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon og Mette-Marit Tjessem Høiby, så har de jobbet sammen. Hvilken stylist som Svein Sturlason bruker vet vi ikke.

Tinagent er det eldste fotoagentfirmaet i Norge. Regnet for det proffeste og kanskje dyreste, men uten tvil de dyktigste. At kongehuset har tatt kontakt med Tinagent, bryter med en gammel tradisjon om å la de ”tradisjonelle” portrettfotografene få fotografere de kongelige.

Ser vi en klar utprøving av en ny fotograf til bryllupet?

Det hersker i hvert fall ingen tvil om at bildene til Evy Anderson bryter med stilen i bildene til Svein Sturlason.
<h5>
Personlig. og på vegne av FOTOdotNO sin redaksjon, så må jeg si at Evy Andersens bilder er de beste vi har sett av Kronprins Haakon og Mette-Marit Tjessem Høiby. </h5>

<h3>Så spør vi våre brukere:
- Hvem mener du bør ta de offisielle brudebildene av Kronprinsparet?</h3>
- Svein Sturlason: den tradisjonelle portrettfotografen som har tatt de siste offisielle bildene?
<h6>
Kongehuset har ikke gitt oss tillatelse til å vise bildene hans. Om du vil kan du sende en mail til kongehuset her: http://www.kongehuset.no/respons1.html og stile den til Sven Gj. Gjeruldsen.
Er vi heldige får vi lov å vise bildene til Sturlason, men da skal må også Sturlason godkjenne dette. Første gang vi kontaktet Sturlason var han positiv til dette. </h6>

- <B>Morten Krogvold : den kjente kunstfotografen? http://foto.no/nyheter/bilder/943-2.jpg


- Evy Andersen : den ukjente motefotografen? http://foto.no/nyheter/bilder/943-1.jpg

- Sjøwall : den tradisjonelle portrettfotografen som holder til i Drammensveien og som også har fotografert Kongefamilien i mange år.

- Tor Melhus : Æresmedlem i Norges Fotograf Forbund, tok de offisielle bildene som du kan se på <A href=http://www.kongehuset.no/img/kongefamilien/collage1.jpg target=_blank>her</a>

- Arne Knutsen: fotografen som fotograferte det siste kongelige bryllup i 1968? Bildet hans ser du <A href=http://foto.no/nyheter/bilder/941-2.jpg target=_blank>her</A>
<br>
<B>Du kan avgi din stemme ved å trykke <a href=javascript:OpenWindow('/cgi-bin/avstemming/avstemming_step1.cgi?id=1')>her</A>
</B>
Vil du være med å diskutere, kan du gjøre det <A href=/cgi-bin/diskusjon/lesTraad.cgi?id=19394>her</A>
For å delta må du være registrert bruker.
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu