Fjords og Per Heimly

Fjords Magazine er et kjærkomment tilskudd i det norske blad univers. Kult fotograf og redaktør Per Heimly har mottatt fantastiske tilbakemeldinger etter første utgave av Fjords Magazine. Nå er nummer 2 ute etter en fuktig lansering sist fredag på Paskal i Olso.
Av CF-Wesenberg

Magasinet er laget blottet for kommersiell påvirkning. Alle som bidrar gjør dette under forutsettning av at de står helt fritt. Dette gjør sitt til å inspirere og gir mulighet for fotografer og stylister til å jobbe ut konsepter de tradisjonelle Norske magasinene ikke tør å publisere. Fjords skal være noe som bryter med all tradisjonell tankegang. Et ambisiøst mål, men har de klart det ?
<p>
Nummer 2 er nærmere dette målet enn nummer 1. De fleste ”forstå seg på`ere”spådde at dette bare er nok et lite blaff. Kraften og kreativiteten til bidragsyterne er imidlertid så sterk at Fjords kan se ut til å bli et levedyktig prosjekt. Jeg savner litt mer diskré informasjon underveis. Det å kritisere innholdet bli like dumt som å anmelde en utstilling med Munch og tegninger fra en barnehave – for å konkludere med at ”dette var dårlig”
<p>
Fjords er en orgien j jævlig bra bilder og styling, hvor vi kjenner at redaktørens pust har sivet gjennom sidene. Mange har latt seg inspirer av Per H sin utrolige driv og evne til å betrakte verden med kritiske øyne. Om en bilde serie er ironisk ment, funger den også mottsatt. Det er vel her mye av styrken I Fjords ligger. Felles for bidragsyterne er at de ikke er redde for å tro på egne ferdigheter og sette dem ut i live.
<p>
De som ikke forstår Fjords, fordi innholdet ikke appellerer, vil muligens ha skiftet mening når ideène dukker opp i kommersiell bruk. Per Hemly viser bl.a en blodig Morten Harket. Et bilde som han tok for 6 år siden, som ingen ville trykke. I dag spiller a-ha på samme type virkemidler når de markedsfører seg som lik I sin siste video !
<p>
Den positive mottagelsen har resultert i en økning av distribusjon for Fjords nummer 2 i Norge. Fjords vil fra nå av være å få kjøpt i 7-eleven og Select Service Partner, i tillegg til Narvesen. Internasjonal distribusjons I Italia, uk, canada, kroatia, danmark, og sverige!
<p>
For mer informasjon,
kontakt Joakim Nilsen
på 93659546
 -

mer info Mer info:
Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu