OSLO FOTOMARATON - meld deg på her

Det spøker for Oslo FOTOMARATON - for påmeldingen er så langt for dårlig. Hvis du har tenkt å bli med - og/eller vet om andre som har tenkt det samme - uten å gjøre noe med det - så bør det skje NÅ. Søndag 6. august faller avgjørelsen. Bli med!
Her har du all nødvendig info om Oslo FOTOMARATON 2000.

Fotorådet, Oslo Kameraservice, Norsk Selskap for Fotografi og Oslo Kamera Klubb ønsker deg og dine venner velkommen til den mest spennende fotoweekenden i Oslos historie!

Hva er Oslo Fotomaraton?
Oslo Fotomaraton er en engasjerende konkurranse som er åpen for fotografer av alle slag. Hver deltaker får tildelt en 24-bilders fargepapirfilm med følsomhet på 200 ISO, og får 24 timer på å løse et antall oppgaver (både antall og tema er hemmelig for alle helt frem til starten). Premiebordet består av både speilreflekskameraer og kompaktkameraer, i tillegg til andre fotorelaterte produkter. Verdien på premiebordet har passert 60 000 kroner!

Fotograferingen foregår i ”Mad weekend”, en del av Oslo kommunes feiring av Oslo 1000 år. Denne helgen kommer det til å skje utrolig mye i sentrum, så det vil være mange muligheter for spennende bilder.

Starten for Oslo Fotomaraton 2000 er i foajéen i VG-huset lørdag 12. august klokken 1200. Innlevering skjer 24 timer etterpå. Filmen blir så fremkalt og kopiert for deg. Fredag 18. august mellom klokken 1630 og 1930 skal du hente bildene dine og lage en montasje. Også dette vil foregå i VG-huset. Lørdag 19. klokken 1300 blir det premieutdeling i Klingenberg kino, og i etterkant åpning av utstillingen i VG-huset.

Program for Oslo Fotomaraton
Lørdag 12. august:
11.00: Registrering av deltagere starter. (Foregår til 12.30). Sted: VG-huset
12.00: Utlevering av oppgaver, Start på Fotomaraton 2000. Sted: VG-huset

Søndag 13. august
12.00: Siste frist for innlevering av film.
12.30: De av oss som ikke har sovnet møtes til en sosial happening.

Fredag 18. august
16.30: Utlevering og montering av bilder. Sted: VG-huset
19.30: Overraskelse. Sted: VG-huset

Lørdag 19. august:
13.00: Premieutdeling. Sted: Klingenberg kino
14 30: Åpning av utstilling. Sted: VG-huset
Høydepunkter fra “Mad weekend” – Oslo 1000 år
Sommer i Oslo. Det er tid for å la tigeren i oss slippe løs. Trafikken stenges ute av sentrum, men alt annet holdes åpent og tilgjengelig. Nattåpne butikker og kinoer, nattmat med nogo attåt – midt på gaten – musikk på alle torg og plasser. På Karl Johan følger opptog etter opptog av høyst ulik karakter og klangfarge.

Tilbud til den yngre garde finnes også, ansiktsmaling og gokart på "stripa". Det blir en drøm- og marerittløype på Akershus festning, kanskje møter du gjenferd fra en historisk tid!

Lørdag 12.august
10.00 – 22.00 "Orientekspressen" fra Rådhusplassen til Grønland. Marked, krydder, farger, dufter…over 60 stands med butikker, restauranter, håndverkere og organisasjoner.
12.00 – 13.00 Jazzopptog med start i Spikersuppa via Sehesteds plass til Christiania Torv
12.00 – 24.00 Internasjonal mat/musikk/gatedans og tivoli på Rådhusplassen
12.15 – 17.30 Tigersjansen – slipp det nye løs i Olav Vs gate. Techno, rock, DJ, rap og mye annet.
21.00 – 04.00 Tigerrisp – full rulle i Spikersuppa. Rock, pop og blues.
23.00 – 02.00 Drømmenes natt på Akershus slott Opplev deler av festningens historie, beveg deg i drømmeland og opplev spennende ting . kanskje du treffer et gjenferd eller to?
02.00 Operakonsert ved Karpedammen, Akerhus festning

Søndag 13.august
8.00 – 13.00 Oslofrokost for "Det glade menneske" i Borggården. Arr. Glade Gale Gallagutters Gourmet Gilde.
11.00 – 16.00 Strandsone med palmer, liggestoler og brunch på Rådhusplassen

Dessuten: Turer med guide i Oslos undergrunn, ballongferd og helikoptertur på Aker Brygge og gocart på Karl Johan, kinomaraton på Oslo Kinematografer og nattåpne institusjoner av ymse slag

Dette er bare noen utvalgte aktiviteter fra helgen. En større oversikt finner du på hjemmesiden til Oslo 1000 år - http://www.oslo1000.com.
For deg som ikke bor i Oslo
Som du ser ovenfor er det egentlig ikke noe grunn til å bestille hotellrom. Fotografiens hus i Rådhusgaten 20 kommer også til å være oppe hele natten, så her er det mulig å stikke innom og sitte ned, se på utstilling og snakke med andre deltagere. På kvelden blir det også info om digitalfotografi.

Arrangementet går over to helger, så for deg som bare kan/vil komme inn den første helgen kan vi tilby oppmonteringstjeneste for deg. Da vil noen velge ut de (etter deres mening) beste bildene for oppmontering den 18. august. Du får ikke velge bilder selv, men du blir med i konkurransen. Hvis du vil ha bedre kontroll med hvilke bilder som henges opp, må du selv ta kontakt med noen du kjenner som kan henge det opp for deg etter dine instruksjoner.
Påmelding
Det koster kr 195 å delta, noe som dekker film, fremkalling og utstyr til montering av bilder.

Påmelding gjøres ved å sende en giro med tydelig navn og adresse til Fotomaraton, Oslo Kameraklubb, Postboks 5231 Majorstua, 0303 OSLO, kontonummer 9001 05 43184. Fristen for dette er lørdag 5. august.

Er du i Oslo av og til, kan du også melde deg på ved å stikke innom Oslo Kameraservice nederst i Karl Johans gate.

Stedene
VG-huset ligger i Akersgaten 55, to minutter fra Karl Johans gate. Akersgaten krysser Karl Johans gate ved Egertorget. Klingenberg Kino ligger i Olav V’s gate 4, mellom Nasjonalteatret og Aker Brygge. Fotografiens hus ligger i Rådhusgaten 20. Oslo Kameraservice ligger i Karl Johans gate 4, nesten nede ved Sentralstasjonen.
Ytterligere informasjon
Du kan bruke mailadressen fotomaraton@magnet.no hvis du ønsker ytterligere informasjon.

Velkommen!
Hilsen Fotorådet, Oslo Kameraservice,
Norsk Selskap for Fotografi og Oslo Kamera Klubb

Men det haster - siste sjanse for påmelding kan være lørdag 5. august. (Hvis det blir avgjort at arrangementet går, så blir det en sjanse til etteranmelding ved start.)
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu