EURO-FILMFORUM SCANDINAVIA

VELKOMMEN TIL
EURO-FILMFORUM SCANDINAVIA
DEN 9. AMATØRFILMFESTIVALEN I OSLO
3.-4. NOVEMBER 2006

Innleveringsfrist 1.September

Lager du film? Vil du vite hvor god filmen din er? Vi du vite hvor du står sammenlignet med andre som lager ikke-profesjonell film? Da er dette festivalen for deg! Send inn filmen din og få den bedømt sammen med mange andre spennende filmer!
Festivalen finner sted i Oslo Kamera Klubbs klubblokaler, som ligger i Fafos konferansesenter, Borggata 2 B, 0608 Oslo (rett bak Politihuset på Grønland).

Festivalvinneren får et digitalt videokamera fra vår hovedsponsor JVC!

Euro-Filmforum Scandinavia oppsto i 1998 som en rent norsk festival, som kort og godt ble kalt "Amatørfilmfestivalen". Målsettingen var å skaffe norske film- og videoamatører en arena hvor alle kunne delta, uavhengig av alder, organisasjonstilknytning og temaet i filmene. Dette er fortsatt en av våre hovedmålsettinger. Det fins en mengde enkeltpersoner og små grupper som lager film på amatørbasis i Norge. De fleste er unge, og mange er uten tilknytning til skoler, medieverksteder eller lignende. Vi ønsker å fange opp disse, men også dem som er organisert i tradisjonelle klubber eller lager film som del av for eksempel et skoleopplegg. Det fins også en semiprofesjonell konkurranse for dem som ikke er "rene" amatører. Dessuten har vi en uformell minuttfilmkonkurranse. Og selv om den opprinnelige ungdomsvinklingen er beholdt, er festivalen ikke bare for ungdom. I de syv festivalene vi har arrangert til nå, har alderen på deltakerne variert fra 10 år til over 80.

Den andre hovedmålsettingen er å skape bedre kontakt mellom norske film- og videoamatører og likesinnede i andre land i Europa. Allerede i 1999 ble festivalen så smått internasjonal. I dag er den ett av sju Euro-Filmforum som foretar uttagning til Euro-Filmfestivalen for amatørfilmere. Dette gir norske filmamatører en sjanse til å få sine arbeider ut i verden, i tillegg til at det virker inspirerende når det kommer mange gode filmer fra utlandet til vår egen festival. Amatørfilmfestivalen tar også ut norske filmer til JVC Tokyo Video Festival, som er verdens største kortfilmfestival. Flere norske filmer er blitt premiert i Tokyo, og i Euro-Filmfestivalen er det blitt fire gullmedaljer til norske filmer!

Vi ønsker deg hjertelig velkommen til å delta med film, og til å besøke festivalen. Innleveringsfristen er 1. september 2006. Påmeldingsskjema og konkurranseregler fins på festivalens nettsider, hvor også resultatlista og festivalprogrammet blir lagt ut i god tid før selve festivalen starter.
http://www.oslokameraklubb.no/festival/

For festivalkomiteen
Jon Gisle
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu