Fotografi bestående av 1 pixel, solgt! til mannen som ikke kjøper bilder lenger

Under Nordic Light var Victor Boullet en av flere som holdt foredrag. I sitt foredrag snakket han blant annet om hvordan han jobber, og i denne sammenheng viste han et bilde som tilsynelatende så ut som en grå flate.
Det er ikke bare den grå flaten i seg selv som er interresant her men hva den er bygget opp av. Det er en grå flate bestående av kun én pixel.

Boullet sitt fokus ligger for tiden på fenomener rundt dette og bryte ned og opp og nedlasting. Det interresante er ikke lenger nødvendigvis feks portrettet, men koden den genererer.

Leif Preus var en av tilhørerne under Boullets foredrag. Da Boullet viste den nevnte grå flaten og dens oppbygging, sa Boullet kjapt; “Dette er det beste bildet jeg har tatt”. Og noe av det samme tenkte Preus.

På telefon med Leif Preus selv, forteller han at da han så dette bildet syntes han momentant det var genialt.

Etter endt foredrag gikk Preus opp til Boullet, påpekte at han ikke kjøpte bilder lenger, men dette 1 pixel bildet måtte han bare ha.

Da jeg spør han om hvorfor, sier han at det ikke kan begrunnes på noen spesifikk måte - det var bare et sterkt bilde som traff. Her påpeker Preus også viktigheten av hvordan den visuelle hukommelsen spiller inn når det gjelder dette bildet. Han har sett enormt mange bilder opp gjennom tidene, og en av de første parallellene som traff inn var et maleri av Ludvig Eikaas med tittelen “Jeg”.

1 pixel bildet er nå solgt, og skal henge på veggen hjemme hos Leif Preus.

Så, neste gang du står der med det perfekte motivet og irritererer deg over at du ikke har et kamera med flere pixler, så er dette kanskje noe å tenke på ...

Iselin Linstad Hauge
Robert Meyer - Rekonstruksjon av Victor Boullets 1-pixel-bilde.
Rekonstruksjon av Victor Boullets 1-pixel-bilde.
Robert Meyer
Dette er en forfalsket og 100X forstørrelse av Boullets pixel i en stor, hvit passepartout. Gråvaløren er grantert feil, og motivet er gjengitt i farger (RGB) uten kunstnerens tillatelse.
Ludvig Eikaas - Jeg
Jeg
Ludvig Eikaas

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu