Naturen i fokus

Naturen i fokus: Les om Baard Næss sin personlige beretning om hvordan han tenker når han skal ta bilder av naturens mangfold - enten det er fugler, dyr, blomster eller landskap. Det handler om naturfotografering i praksis - en lett blanding av naturtips, fototeknisk informasjon og utstyrsanbefalinger.
Bli en bedre naturfotograf
Presentert av Tom Schandy, forfatter, naturfotograf og ornitolog
De nye digitale kameraerne er suverene og gir fotografen mulighet til straks å se det ferdige resultatet. Dette har ført til en oppblomstring av fotointeressen, og det tas i dag langt flere og ikke minst bedre bilder enn tidligere. Likevel er det ikke til å komme bort fra at det fortsatt er mannen bak kameraet som skaper bildet. Fotografen må fortsatt finne motivet, lete etter den riktige vinkelen, vente på lyset og komponere. Skal man gjøre seg noe håp om å fotografere fugler og dyr i bevegelse, for eksempel ørner som stuper etter fisk, må man også kjenne sitt kamera til fingerspissene. Når en spennende situasjon oppstår, må man reagere instinktivt.
Fotografering i praksis
For å komme videre som naturfotograf er boka Naturen i fokus et godt utgangspunkt. Undertittelen er bli en bedre naturfotograf, og Baard Næss er utvilsomt mannen som kan hjelpe deg på rett vei. To ganger har han blitt kåret til Årets fotojeger i Norge, og én gang har han blitt Norgesmester i naturfoto. I tillegg har han også dratt i land en andreplass i verdens største naturfotokonkurranse, Wildlife Photographer of the Year.
Bildene som presenteres, er av ypperste
klasse.

Denne boka er ingen vanlig lærebok i naturfotografering, men Baard Næss sin personlige beretning om hvordan han tenker når han skal ta bilder av naturens mangfold - enten det er fugler, dyr, blomster eller landskap. Det handler om naturfotografering i praksis - en lett blanding av naturtips, fototeknisk informasjon og utstyrsanbefalinger.
Bli inspirert
Med andre ord er dette en inspirasjonsbok som skal motivere deg til å gå løs på dine egne fotoprosjekter ute i naturen. Næss gir tips om fluktfotografering av lunde, fotografering av småfugler i vinterskogen, villrein i høstfjellet, horndykkere i skogstjernet. Ja, han avslører til og med hvordan man kan ta bilder av bjørn på to bein mot en trestamme. Svaret på det siste er selvfølgelig en god porsjon honning smurt i passe høyde på et tre i nærheten av litt lokkemat. Naturfotografene har sine metoder, men om metodene skal slå til, må man kjenne dyrenes atferd. Kanskje må man sitte noen dager for å lære hvordan fossekallen beveger seg i elva før man er klar til å feste Norges nasjonalfugl til minnebrikken.
Det handler om naturfotografering i praksis
- en lett blanding av naturtips, fototeknisk
informasjon og utstyrsanbefalinger.

Selv om Næss har fotografert både ville bjørner og ulver, slår han også et slag for de nære fotoprosjektene. Det trenger ikke være mer avansert enn det nærmeste skogholtet. Næss har sin skog, og der fotograferer han ekorn og spennende småfugler som for eksempel kjernebiter. Men boka handler ikke bare om dyr og fugler, men også om hvordan man kan skape gode landskapsbilder og ikke minst turbilder.
Ypperste klasse
Bildene som presenteres, er av ypperste klasse. Ved å bla gjennom denne boka får en lyst til å komme seg ut i skogen, opp i fjellet, ligge på orreleik eller krabbe ned i blomstenes makroverden. Her er mye mat for sjelen, og som natur- og fotointeressert vil du helt sikkert sette deg noen mål etter å ha studert teksten og bildene. Kanskje blir du rett og slett en bedre naturfotograf ...
Baard Næss - Naturen i fokus
Naturen i fokus
Baard Næss
Ringsel
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu