Vinneren av Årets Bilde 2007 fikk prisen i dag!

Frilansfotograf Caroline Drefvelin tok årets gjeveste pressefotopris med sitt bilde av det dramatiske øyeblikket i fjor sommer da Ali Farah ble slått ned i Sofienbergparken i Oslo.

Den etterfølgende saken om ambulansesjåførene som nektet å ta med seg den skadede mannen satte rasisme i dagens Norge på agendaen, og skapte sterke reaksjoner.

Om vinnerbildet sier jurymedlem Hilde Sandvik (Bergens Tidende) dette til Dagbladet: Caroline Drefvelin har valgt et utsnitt og en presentasjon som helt klart gjør at dette bildet skiller seg ut. Kunne ikke hvem som helst kan gått forbi og tatt et slikt bilde? Svaret er nei. Det kunne man ikke.

I alt 27 fotografer var nominert til priser i 12 kategorier. Vinnerbildene er utstilt på Litteraturens Hus i Oslo. Listen over de norske pressefotografer som tok hjemmeseier i Årets Bilde med sine bilder fra 2007 offentliggjøres senere i dag.
Caroline Drefvelin - Vinner av Årets Bilde 2007
Vinner av Årets Bilde 2007
Caroline Drefvelin
Ali Farah ble slått ned i Sofienbergparken i Oslo sommren 2007. Ambulansepersonellet nektet å ta han med seg til sykehus da de kom til stedet. Saken skapte en lang debatt om rasisme i dagens offentlige Norge.

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu