Utstilling
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Årets Bilde i Kristiansand

I dag åpner utstillingen Årets Bilde på Fotohuset i Kristiansand.
På sitt beste er pressefotografiet med å sette dagsorden. Som årets vinner, bildet av Ali Farah i Sofienbergparken i Oslo. Men på nettet, i alle aviser og magasiner landet rundt møtes vi av en daglig strøm av bilder.

Derfor er det viktig å holde debatten om etikk, kvalitet og kompetanse i gang. Både i reaksjonene, men også blant publikum. Hva forteller bildet, er det viktig, bringer det meg videre?

På Fotohuset vises fra i dag bilder fra de beste pressefotografene i Norge.
Det er en årviss tradisjon å kåre de beste bildene i klassene reportasje, portrett, sport og nyhet. Det ble i år sendt inn 3200 bilder fra 141 fotografer.

Trygve Skramstad, en av de to sørlandsfotografene som har vunnet Årets Bilde gjennom tidene, åpner utstillingen på Fotohuset kl. 1900.

Andrea Gjestvang - G8 møte i Heiligendamm
G8 møte i Heiligendamm
Andrea Gjestvang
2. Premie nyhet reportasje. På toppmøte i Heiligendamm samles verdens åtte mektigste land for å diskutere verdenssituasjoner. Politi fra hele Tyskland skal sørge for at de får gjøre det i fred for demonstrasjoner.
Ellen Lande Gossner - Å vente på Island. Snart spruter Stukkur.
Å vente på Island. Snart spruter Stukkur.
Ellen Lande Gossner
1. premie mennesker. Juryens kommentar: Hva venter de på, mannen og det duknakkede dyret? Surrealismen får oss til å stanse opp. Det er kaldt, tilsynelatende kjedelig isødet. Kontrasten mellom kostyme og den grå hverdagen er slående. Og vittig.

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu