Suksess for dokumentarfoto i Tromsø

Perspektivet Museum i Tromsø er Nord-Norges arena for visning av dokumentarfotografi. I løpet av siste året har besøkstallene nesten doblet.
Perspektivet Museum i Tromsø er Nord-Norges arena for visning av dokumentarfotografi. Museet har gode samarbeidspartnere, og jobber blant annet med Magnum Photos, Paris og Hasselblad Stiftelsen. Målet er å kunne tilby publikum et møte med de største internasjonale størrelser innen dokumentarfoto, men også være et visningssted for mer regionale fotografer og en samarbeidspartner i pågående eksterne prosjekt. I løpet av 2008 kunne man oppleve 13 spennende utstillinger, der halvparten var vandreutstillinger. Pluss, og som en konsekvens av et godt tilbud: besøkstallet ble nesten doblet i løpet av året.

-Dette er svært gledelig, sier Administrativ leder Elisabeth Knudsen.
-Vi tror økningen i besøkstall har sammenheng med flere faktorer som alle har en ting felles: Vi jobber kontinuerlig for å tilby utstillinger med ulike vinklinger, temaer og perspektiver som kan belyse og utfordre den verden vi lever i, der formidlingen og dialogen til publikum står i sentrum. For det er ikke bare langt flere besøkende, men tilbakemeldingene er fortsatt så gjennomgående positive at det viser at museet har skapt en levende arena med et formidlingsspråk, form og innhold der publikum engasjerer seg.

Kvalitet i fokus
Perspektivet Museum har siden etableringen satt fokus på kvalitet.
-Vi prøver å være et godt vertskap for besøkende, både fra inn- og utland. Skiftende utstillinger bidrar til å skape rom for flere publikumsgrupper og muligheter til å formidle blikk og tolkninger som er aktuelle i samfunnsdebatten. Med dette håper museet å bidra til ulike refleksjoner og innfallsvinkler til historien og det mellommenneskelige fra både regionale og internasjonale perspektiver.
PM prioriterer formidling, og aktiviserer utstillingene så langt det lar seg gjøre med arrangement, foredrag, omvisninger, undervisning og tilrettelegging. Aktiviteten har vært svært høy, og vi ser også at det å ha fri entré er en suksess.

En juvel!

-Vi gleder seg til nok et spennende nytt år i 2009, sier Elisabeth Knudsen, og har gleden av å legge på bordet noen få utvalgte sitater fra gjesteboka:
”Just for this museum everyone should come to Tromsø! C.S, Netherlands
”Beautiful work, stunning museum” D.M, Canada
”Excellent range of material. Excellent presentation – very high standard. Very informative.” London
“Nice to see some art after all this bloody nature” N. Zealand
“A jewel of a museum”
”Thank you for making us think!” USA

Jag har ställt ut på många ställen, men Perspektivet Museum är helt säkert ett av de bästa. Deras arbete med utställningen har varit mycket professionellt och kreativt, både vad angår marknadsföring och det sättet de utnyttjat den på pedagogiskt.
Jens Olof Lasthein
Harald Harnang -
Harald Harnang
Omvisning med fotograf Jens Olof Lasthein ved åpningen av hans utstilling White Sea Black Sea, en utstilling som gikk til og med 25. januar 2009.

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu