Aandahl om månedens bilde

Anders Aandahl vant månedens bilde i mai og en Epson Stylus Photo R1400 levert av Epson Norge. Temaet var ”Smilet ditt” .
Anders Aandahl (29) er født og oppvokst i Kristiansund, men bosatt i Trondheim. Han driver til daglig med foto på jobben, men innen medisinsk bildediagnostikk (Røntgen, CT, MR osv.)

Vinteren 2005/2006 kjøpte han sitt første speilreflekskamera, et Canon EOS 350D.

- Det tok noen måneder før hobbyen fenget meg helt, men en ferietur til London resulterte i en god del bilder jeg var veldig fornøyd med. Deretter ble jeg inspirert til å prøve ut flest mulige disipliner innen fotografering for å se hva jeg mestret og likte best - alt fra makro til landskaper, portretter, akt, dyrefotos, manipulasjoner og HDR-bilder. Ut fra dette føler jeg at jeg har blitt en ganske allsidig fotograf, som nå tiltrekkes og inspireres mest av kunstfotoer med utradisjonelle komposisjoner, motiv og historier å fortelle. Jeg liker f.eks. godt stilen Holga-kameraer gir, og har gått til anskaffelse av ett. Dessuten har jeg arvet min fars Chinon CE-5 speilrefleks kamera, som er noen tiår gammelt, som jeg har planer om å utforske, forteller Aandahl til foto.no.

Aandahl hadde ingen erfaring med foto før han gikk til anskaffelse av sitt første speilreflekskamera, men har i mange år vært opptatt av cinematografi (filmfoto).

- Min største hobby og lidenskap er film. Derfor inspireres jeg ofte av stemninger, musikk og filmfoto når jeg selv fotograferer, og jeg bearbeider nesten alltid bildene mine i etterkant med musikk jeg finner givende i bakgrunnen. Dette gjør at mine bilder bærer litt preg av å formidle stemning og komposisjon, gjerne med en liten historie. Mest av alt er jeg opptatt av at bildene betyr noe for meg selv, og at jeg får utfoldet meg kreativt. Jeg er heller ikke redd for å eksperimentere, det må til om man skal utvikle seg som fotograf. Det siste året har jeg omtrent helt kuttet ut manipulering og etterarbeid i Photoshop, og fokuserer på å ta så gode bilder som mulig uten å måtte gjøre de store endringer i etterkant, forteller Aandahl.

Månedens bilde er tatt på en ferie i Thailand i februar i år av en eldre kvinne som satt utenfor et buddhistisk tempel. Aandahl skjønte med en gang at det var et ansikt han hadde lyst å fange på minnebrikken.

- Hun ville ikke smile til meg først, men med litt iherdig innsats med grimaser fra min side gjorde at hun trakk på smilebåndet. Det ble bare tre eksponeringer, men heldigvis satt det tekniske ganske greit. Jeg ga henne 20 Baht som en påskjønnelse for modelloppdraget.

Aandahl tror bildet vant fordi nordmenn tiltrekkes portretter av eksotiske mennesker.

- Og da virker det som kvaliteten er proporsjonal med antall rynker i ansiktet. Og muligens med minst mulig tenner i kjeften. En litt røff kontrast-etterbehandling fremhever nettopp dette.

foto.no gratulerer Anders med månedens bilde og en ny Epson Stylus Photo R1400 levert av Epson Norge.

Anders Aandahl - Smil til verden
Smil til verden
Anders Aandahl
Månedens bilde i juni

Brukere Brukere:
Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu