Pressemelding
Dette er en pressemelding! Innholdet i denne teksten representerer ikke nødvendigvis foto.nos syn på innholdet.

Stiftelsen Se forlater Deichman-idéen

Styret i stiftelsen har besluttet å forlate tanken om et fotografisk senter i Deichmanske hovedbibliotek.
Årsaken er todelt: Flyttingen av bibliotek til Bjørvika er kraftig forsinket og antydes nå til år 2017 - så lenge ønsker ikke vi å vente! Det andre er resultatet av en utført analyse av Deichman som fotografisk senter.

Det har allerede gått noen år siden tanken om et større fotografisk senter i Oslo ble lansert. Stiftelsen ble dannet og arbeidet med å påvirke politikere i Oslo kommune ble iverksatt, samtidig som vi dro i gang prosjektet "SeKlima" i samarbeid med Miljøverndepartementet/Klimaløftet. Etter å ha mottatt støttemidler kunne vi også få utført en analyse av muligheter og utfordringer rundt fotografi i Deichman.

Konklusjonen ble klar kort tid før vi fikk beskjeden om utsettelsen av flyttingen. Arkitektfirmaet Askim Lantto som utførte analysen, rådet oss til å vurdere andre lokaliteter. Bakgrunnen var bl.a. at utleiemulighetene er ganske begrenset i forhold til arealene i bygningen, driftskostnadene vil bli store, og en stor del av bygningen vil vi ikke kunne utnytte. Tilgjengelighet både utenfor og inne i bygget er heller ikke god.

Styret besluttet derfor å forlate tanken om Deichmanske hovedbibliotek som et sted for et stort fotografisk senter. Samtidig har vi bestemt oss for at et fotografisk senter ikke bare skal være en kommunal oppgave, men først og fremst en nasjonal oppgave. I og med at det kommende stortingsvalget kan bety politiske forandringer, avventer vi kontakten med det politiske miljøet til etter valget.

Parallelt med jakten på egnede lokaler (størrelsesorden 3 - 4000 kvadratmeter) må vi jakte videre på større økonomiske medspillere. I jakten kan vi trenge innspill - har du tanker eller ideer om egnede lokaler eller økonomiske kilder, så kom gjerne med dem!
Magnus Aspelin - Stiftelsen Se
Stiftelsen Se
Magnus Aspelin
Tom Hunstad, styremdlem, CF-Wesenberg, styremedlem og initiativtager, Erling Okkenhaug, initiativtager og Knut Førsund, styreleder.

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu