Pressemelding
Dette er en pressemelding! Innholdet i denne teksten representerer ikke nødvendigvis foto.nos syn på innholdet.

Panasonic lanserer DMC-GF1

Panasonic lanserer DMC-GF1, det siste tilskuddet til G-serien basert på ”Micro Four Thirds”-teknologien.
GF1 vil ha alle de funksjoner og kvaliteter man kjenner fra de andre medlemmene i G-serien, G1 og GH1, men i et enda mindre format.

GF1 er ideell for den som vil ha størrelsen til et kompaktkamera, men ønsker å ta steget videre til mer avanserte bilder i høyere kvalitet. Kameraet passer også til den rutinerte fotografen som ønsker et mindre kamera for å reise lett.

GF1 har en Four Third-formats, 12,1 megapiksler Live MOS-sensor, som kombinerer den overlegne bildekvaliteten hos en CCD-sensor med det lave strømforbruket hos en CMOS-sensor. For å unngå at smuss trenger inn i MOS-sensoren, har G-serien en støvfjerner som ved hjelp av ultralyd rister partiklene bort og holder sensoren ren.

Avansert teknikk gjør at den digitale søkeren kan vise hele 60 bilder i sekundet og gjengi motivet knivskarpt. Søkeren viser også eksponeringsmåleren, blender- og lukkerinnstillingene. Panasonics iA-innstilling (intelligent Auto) gjør det raskt og enkelt å ta gode bilder når du ikke vil gjøre innstillingene manuelt.

En egen videoknapp lar deg spille inn HD-film i 720p i AVCHD Lite-format eller Motion JPEG, med rask oppstart. Under filming fungerer den optiske bildestabilisatoren og autofokusen som vanlig og gir skarpe videobilder. Autofokusen, den raskeste i bransjen, fokuserer på kun 0,3 sekunder (med Lumix G Standard Zoom linse).

GF1 gir deg også en rekke kreative muligheter. Både når du tar stillbilder eller filmer kan du velge mellom flere forhåndsinnstillinger under ”My Color”-moduset, eller legge på ulike effekter i film-modus.

Samtidig som GF1 lanseres, slipper Panasonic også to nye objektiver:

•H-H020 (LUMIX G 20mm / F1.7 ASPH) er et lyssterkt pannekakeobjektiv som er kun 25 millimeter langt og har en brennvidde på 20 mm.

•H-ES045 (LEICA DG MACRO-ELMARIT 45mm / F2.8 ASPH./MEGA O.I.S.) er et Leica makroobjektiv med en brennvidde på 45 millimeter, optisk bildestabilisator og en nærgrense på 15 cm.

Lumix GF1 leveres med enten pannekakeobjektivet H-H020 eller med standardoptikken i G1, H-FS014045E9 (14-45mm, F3.5-5.6, diameter 52mm). Det er også mulig å kjøpe kun kamerahuset.

Veiledende utslagspriser:

DMC-GF1EC (kunkamerahuset) 6499,-
DMC-GF1EC m/pannekakeobjektiv (H-H020) 9499,-
DMC-GF1EC m/standardoptikk (H-FS014045E9) 8499,-

Lumix GF1 kommer i to farger, sort og rød. Den er tilgjengelig på markedet fra oktober.
Panasonic - DMC-GF1
DMC-GF1
Panasonic

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu