Langø om månedens bilde

Dag-Asle Langø vant månedens bilde i august og en Epson Stylus Photo R1400 levert av Epson Norge. Temaet var ”Akt” .
Dag-Asle Langø fra Trondheim har hatt en genuin fotointeresse siden ungdomsskolen hvor han valgte foto som valgfag.

- Opplæringa i faget på denne tiden, var heller spinkel, men det ble mange timer med pappas speilreflekskamera, og fremkalling i skolens mørkerom. Fotointeressen har fulgt meg opp gjennom årene, selv om jeg yrkesmessing har holdt på innen salg av data- og forbrukerelektronikk, forteller Dag-Asle til foto.no.

Langø har alltid hatt en lyst til å jobbe med foto på heltid og for 3-4 år siden fikk han muligheten. Han startet et enmannsforetak, leide seg inn i et stort kjøpesenter i Trondheim og startet med foto på heltid. I dag har han et lokale på rundt 200 kvadratmeter, med stort fotostudio, kontor, visningsrom/skifterom/sminkerom og møterom.

Jenta som er avbildet på månedens bilde ”In and Out” er opprinnelig en kunde som for over et år siden skulle gifte seg. I den forbindelse ville hun gi en litt spesiell gave til sin kjære, nemelig et album med aktbilder.

- Før en slik akt-shoot bruker jeg alltid å sette meg ned med kunden og diskutere hva vi skal ta av bilder, slik at både jenta og jeg blir trygge på hverandre og enige med tanke på hvilken type bilder vi skal ta. Vi ser litt på positurer, og hvilken stil vi skal velge. Dette er en kjekk måte å bryte isen på, samt bli litt kjent med hverandre før hun skal ta steget og faktisk kle av seg foran en fremmed mann.

Da Langø og modellen gikk gjennom bilder på nett kom de over et bilde av en gravid kvinne på ene siden og den samme kvinnen på andre siden, men da med en baby. Der og da ble de to enig om at hvis hun ble gravid så måtte hun stikke innom slik at de kunne lage et bilde i samme stilen.

- Fotoshooten med akt-bildene gikk over all forventning. Hun var veldig avslappet og vi fikk tatt noen flotte bilder, som hun senere ga til sin mann. Noen måneder etter dette ringte hun og sa at hun var gravid, og lurte på om tilbudet om gravid-fotografering fortsatt var aktuelt.

- Etter dette har vi møttes hver tredje måned, tatt flere tusen bilder og vi har flere planer enn bare akkurat "In and Out"-bildet. En ukes tid før termin møttes vi for å ta "gravid-halvdelen" av bildet, og vi møttes igjen når lille Oliver var født og tre uker gammel. Bildet er tatt med et Canon EOS 5D Mark II, med 24-70mm- 2,8, og belyst med 2 stk Hensel studioblitser, forteller Dag-Asle.

foto.no gratulerer Dag-Asle med månedens bilde og en ny Epson Stylus Photo R1400 levert av Epson Norge.
Dag-Asle Langø - In and Out
In and Out
Dag-Asle Langø
 - Dag-Asle Langø
Dag-Asle Langø

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu