Pressemelding
Dette er en pressemelding! Innholdet i denne teksten representerer ikke nødvendigvis foto.nos syn på innholdet.

Hasselblad lanserer H4D

Med 60 megapiksler og revolusjonerende ny "True Focus"-teknologi, vil Hasselblad H4D-60 forandre måten du tenker om high-end fotografi. H4D kameraene er bygget på den velkjente H3D plattformen, og kommer nå bundlet med den nye Phocus 2.0 softwaren.
Høvik, 29. September 2009: Vi er stolt av å kunne lansere den nye H4D kameraserien. Dette markerer starten på et nytt kapittel i historien om mellomformats DSLR kameraer. H4D-60, det største kameraet i serien vil få en 60 megapiksel fullformat 645 sensor og "True Focus" med APL (Absolute Position Lock). Det unike "True Focus"-systemet gjør autofokus vesentlig enklere, og i tillegg mer nøyaktig. Som resten av H-systemet er H4D laget for å tilfredsstille kravene til high-end fotografer. Disse kan vente seg det absolutt beste av både bildekvalitet, funksjonalitet og driftssikkerhet. For å si det enkelt er H4D en naturlig utvikling av H-systemet og vår fotografiske strategi.

"True Focus" og "Absolute Position Lock"

Vår nye "True Focus"-teknologi vil hjelpe til med å løse en av de største utfordringene profesjonelle fotografer møter i dag; nemlig pinlig nøyaktig fokusering over hele bildeflaten. Den nye APL prosessoren får hjelp av en gyroskopisk sensor og en akselerator til å måle vinkel og kamerabevegelse på en ny og innovativ måte. Teknologien logger og måler pinlig nøyaktig kameraets bevegelse, og bruker disse dataene til å kalkulere den eksakte avstanden til motivet. Firmwaren i H4D vil deretter bruke disse dataene sammen med prosessoren i HC/HCD objektivene og automatisk kompensere for avviket som en vinkelendring eller kamerabevegelse gir. Den nye teknologien tar autofokus til en ny dimensjon (bokstavelig talt), dette gir fotografen anledning til å konsentrere seg om sin komposisjon og kreativitet, mens "True Focus" tar hånd om alt annet!

Espen Harward, produktansvarlig for Hasselblad hos Interfoto sier: "Denne kompliserte teknikken kan kan enklest forklares med et eksempel der man bruker det sentrale fokuspunktet i kamera på et helfigurportrett. Ved å låse fokus på et øye for å deretter flytte utsnittet tilbake vil vinkelen allerede gi en unøyaktighet i fokus. Har man i tillegg passert 50 megapiksler har marginene for perfekt fokus også blitt så små at det minste avvik blir godt synlig. Vårt kamera vil nå registrere vinkelen og automatisk kompensere for avviket".

Han legger til: "H4D vil bli levert i både 50 og 60 megapikselsversjoner"

Levering av Hasselblad H4D vil starte i januar 2010.

Kjøper du et H3D-50 innen utgangen av 2009, vil du uten ekstra kostnad kunne bytte kameraet inn i en H4D-50 når det er klart for levering - noe som vil spare deg for ca. kr. 16.000,-
Hasselblad - Hasselblad H4D
Hasselblad H4D
Hasselblad
Hasselblad - Hasselblad H4D
Hasselblad H4D
Hasselblad

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu