Pressemelding
Dette er en pressemelding! Innholdet i denne teksten representerer ikke nødvendigvis foto.nos syn på innholdet.

Nisjelandet - Kun en uke igjen til frist

Hei!

Regner med dere har fått pressemelding om Nisjelandet tidligere, men har ikke sett noe om det hos dere. Nisjelandet er en fin mulighet for fotografer for å vise seg frem for musikkbransjen i Norge. Kunne dere tenke dere å videreformidle følgende?

På forhånd takk! mvh Louis Holbrok

---

Meld deg på Nisjelandet 2010!

For tredje året på rad arrangeres Nisjelandet under by:Larm i Oslo 18-20 februar 2010. Og som før inviterer by:Larm kunstnersjeler som driver med bilder, streetart, performances, installasjoner og andre kreative påfunn til å sette sitt preg på årets utgave av bransjefestivalen. Siste to år er tilsammen 34 ulike kunstprosjekter blitt plukket ut og presentert for publikum, delegater og presse. I år ble 3 av årets Nisjelandet-prosjekter “booket” til Øya, Quart og Roskilde.

– Utsendingene fra Roskilde falt pladask for Christian Blandhoels kunstinstallasjon “My First Record Label” – et slags DIY musikkstudio med muterte gitarer som var ett av innslagene i Folkets Hus sist by:Larm. Slik fant installasjonen også veien til årets Roskilde Festival, og uten Nisjelandet hadde sjansene for at de hadde funnet hverandre vært mye mindre, hevder Holbrook.

De to øvrige prosjektene var tegneren John S Jamtli, som i samarbeid mellom Øya og Egmont utgav en grafisk tegneserieroman under årets Øyafestival, og teatergruppen Tidemand Teater, som stuntet en pressekonferanse under årets Quart. Dermed er Nisjelandet noen skritt nærmere å nå målet for å bli en markeds- og utstillingsplass der musikkfestivaler kan oppleve kreative, kunstneriske påfunn de selv kan gjøre bruk av:

– Det er ingen hemmelighet at festivalmarkedet er presset om dagen. De som vil greie seg best er sannsynligvis de som har annet å by på enn bare en haug av band på en scene. Med Nisjelandet forsøker by:Larm å sette søkelyset på hvilket annet innhold festivaler kan gjøre bruk av for å skape et særpreg og et mer variert og konkurransedyktig innhold, og opplevelser som “sitter lengre” hos publikum, forteller prosjektkoordinator hos by:Larm, Louis A S Holbrook.

Søknadsfristen for å delta på årets utgave av Nisjelandet er 15. oktober. by:Larm er først og fremst ute etter originale bidrag som passer inn i en musikkfestival-sammenheng. Hvem som helst kan søke, med en spesiell oppfordring sendes unge mennesker fra distriktene:

– Vi vet det finnes mange unge, kreative sjeler i landets små kroker som vi har vanskelig for å oppdage fra de større byene før de eventuelt flytter dit. Det er disse vi spesielt er på utkikk etter. Og helst før de har flyttet; kanskje det å bli plukket ut til Nisjelandet kan gi dem og andre litt mer motivasjon til å fortsette et kunstnerisk virke der de er istedet for å ensidig hige etter befolkningssentra, sier Holbrook.

Søknadsskjema og mer informasjon finnes på http://www.nisjelandet.no

Nisjelandet er finansiert av Kommunal- og Regionaldepartementet og by:Larm, og samarbeider med trafo.no – nettsted for kunstaktiv ungdom i Norge.




Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu