Pressemelding
Dette er en pressemelding! Innholdet i denne teksten representerer ikke nødvendigvis foto.nos syn på innholdet.

Nikon lanserer D3s

På en pressekonferanse i dag lanserer Nikon D3s. Kameraet vil være tilgjengelig til en veiledende pris på 45.990,-, salgsstart 27. november 2009.
Oslo, 14. oktober 2009, D3s er basert på Nikons flaggskip D3, og tar fotografering under dårlige lysforhold til nye høyder samtidig som det gir nye kreative muligheter for opptak med HD-film.

Vegar Berg, produktspesialist i Nikon Norge, forteller at D3s skriver om reglene for fotografering under forhold med ekstremt lite lys, og gjør fotografer i stand til å ta kontroll over det tilstedeværende lyset i omgivelsene.

D3s – raskt, nøyaktig og konsistent
Francois Marit arbeider til daglig som Photo Technical Manager hos den globale nyhetsleverandøren Agence France Presse (AFP). Han forteller at selskapet har undersøkt filmopptaksmuligheten nøye siden de tok i bruk Nikon D3. – Det nye D3s gir oss akkurat det vi trenger, nemlig muligheten til å ta opp bilder og film med det samme profesjonelle utstyret. Dette lar oss sende komplette pakker med stillbilder og filmklipp fra de tusenvis av nyhetshendelser og sportsarrangmenter vi dekker hver uke, og vil virkelig gi oss overtaket både i trykt format og online, sier han.

Yngve Ask, er den første norske profesjonelle fotografen som fikk prøve D3s kameraet.
- Jeg er imponert! I min hverdag trenger jeg et kamera som er raskt, nøyaktig og har konsistent respons. Det nye D3s-kameraet garanterer dette og mer til. Jeg vurderte å kjøpe meg nytt videokamera, men nå trenger jeg ikke gjøre det. D3s oppfyller alle kriteriene mine for at jeg skal levere jobber av høy kvalitet. I tillegg gir det nye ISO spennet meg muligheter til å ta kvalitetsbilder under dårlige lysforhold, sier han.

Kvalitetsfotografering uansett forhold
D3s har en bildesensor med 12,1 effektive megapiksler og fullstendig ny utforming. Det store pikselområdet, har fått en omarbeidet indre struktur, som betyr at D3s kan ta bilder under dårlige og til tider nesten umulige forhold. Det syvtrinns ISO-området fra 200 til 12 800 lar fotografen ta bilder og film i omgivelser med svært lite lys, og med minimalt med behandling for å sikre skarphet og detaljer, noe som er essensielt for dagens nyhets- og sportsfotografer.

Videre bevis på D3s sin utrolige egenskaper for fotografering under dårlige lysforhold er det faktum at det er det første kameraet med intet mindre enn tre ytterligere ISO-hevingsnivåer, opp til Hi-3, (ISO-ekvivalenten er utrolige 102 400).

Utnytter kreative dybdeskarpeffekter
D3s er ny i flokken av digitale speilreflekser med filmmuligheter. Det utnytter de kreative dybdeskarphetseffektene som den store sensoren i FX-format gir og fordelene med høykvalitets NIKKOR-objektiver med stor blenderåpning, som foretrekkes av verdens ledende fotografer. D-movie-funksjonen i D3s har prioritet for høy produktivitet, og er enkel og selvforklarende i bruk.

Filmene tas opp i maksimalt 720p / 24 b/s i motion-JPEG-format med mulighet for å legge på stereolyd*. Filformatet har en unik funksjon for å lagre stillbilder fra filmen som lar brukeren ta opp film i trygg forvissning om at stillbilder av viktige øyeblikk likevel kan sendes. Det er også mulig å øyeblikkelig bytte fra filming til stillbildefotografering med et trykk på utløserknappen.

Anerkjent autofokus trimmet for filmopptak.
Nikons anerkjente 51-punkters HD Multi-CAM3500 AF-system er fullstendig tilpasset og utrolig enkelt å bruke. 15 følsomme kryssensorer, gir brukerne et bransjeledende system for sporing av motiver i fart. D3s sitt kontrastbaserte AF-system er også forbedret for å gi autofokusstøtte under filmopptak og Live view.

Rengjøring av bildesensoren
Basert på utstrakt tilbakemelding fra profesjonelle fotografer har D3s en ny funksjon for rengjøring av bildesensoren som lager vibrasjoner på fire ulike frekvenser. Dette for å redusere virkningen av statisk ladet støv som legger seg på det optiske mikrofilteret på bildesensoren. Dette er implementert uten at det påvirker søkerdekningen på 100 %.

Total fleksibilitet
D3s har nå intet mindre enn tre alternative beskjæringsmoduser, og alle maskeres automatisk i søkeren. Fotografen kan velge mellom 5:4 (30x24), 1,2x (30x20) og DX (24x16). Den nye beskjæringsmodusen er utformet for å tilby en praktisk kombinasjon av objektivforstørrelse og noe redusert filstørrelse.

Stille-modus – naturfotografens drøm
D3s har en helt ny Stille-modus som lar fotografen unngå at speilet lager mye lyd når det går tilbake. Denne nyvinningen passer for naturfotografering og andre situasjoner der lyden fra lukkeren kan distrahere motivet, og er et nytt resultat av praktisk tilbakemelding fra fotografer som bruker kameraer i Nikons D3-serie.

Forbedrede valg for Aktiv D-Lighting
D3s har nå intet mindre enn fem alternativer for Aktiv D-Lighting ved fotografering av motiver med høy kontrast eller lyse toner. I tillegg til den nye Auto-innstillingen har brukerne nå fire manuelle kontrollnivåer: Ekstra høy, Høy, Normal og Lav.

Innebygd etterbehandling
Et nytt hjelpemiddel til økt produktivitet med D3s er de nye valgene for RAW-behandling i retusjeringsmenyen. Følgende bildeinnstillinger kan brukes på RAW-filer (NEF) i kameraet uten videre forsinkelse: innstillingene JPEG-komprimering, Størrelse, Hvitbalanse, Eksponeringskompensasjon, Bildekontroll, Støyreduksjon, Fargerom og Vignetteringskontroll. Disse alternativene gjør arbeidsflyten i etterarbeidet raskere for travle fotografer ved å redusere behovet for å bruke en PC og Capture NX2-programvare.

Fanger ”usynlige” motiver
D3s flytter grensene for fotografer ved å gi dem enda mer kontroll over uforutsigbare motiver under utfordrende lysforhold. Kamerasensoren er så følsom at den kan fange inn motiver som er praktisk talt usynlige for det blotte øye og gir resultater som har bemerkelsesverdig lite støy. Den værbestandige, slitesterke durable magnesiumkonstruksjonen er laget for å motstå ekstreme temperaturer og fuktighet for å la brukerne utføre oppdragene sine raskere og mer effektivt.

D3s vil være tilgjengelig til en veiledende pris på 45.990,-, salgsstart 27. november 2009.
Nikon - Nikon D3s
Nikon D3s
Nikon
Nikon - Nikon D3s
Nikon D3s
Nikon
Nikon - Nikon D3s
Nikon D3s
Nikon
Nikon - Nikon D3s
Nikon D3s
Nikon

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu