Augustvinneren i Autofil-konkurransen

Jon Fredheim (60) er månedens vinner i august og får en Epson Stylus PhotoR1400 levert av Epson i premie.
Vinnerbildet ble tatt under kvalifiseringen i Supersport 600-klassen i det siste løpet i Scandinavian Open-serien i road racing som gikk på Jyllandsringen. Dansken Allan Christiansen gikk alt for hardt ut på kalde dekk og fikk et forhjulslipp i høyfartsvingen som førte til et realt krasj.

- Jeg stod ved neste sving, og han kom rett mot meg. Motorsykkelen gikk høyt opp i luften etter at den hadde truffet sandfellen på tvers. Jeg fikk en knallserie av krasjet, der man ser hvordan sykkelen går mer og mer i stykker for hver gang den treffer bakken. Da sykkelen og delene ikke syntes i søkeren lenger, fant jeg ut at det var best å komme seg unna. Og det var på tide, for bensintanken landet ti meter bak der jeg stod og fotograferte, forteller Fredheim til foto.no.

Kameraet han brukte var en Canon EOS 20D med en Ef 100-200mm f:4,5-5,6 zoom.

- Jeg pleier stort sett å ha kameraet innstilt på lukkerprioritet når jeg tar kjørebilder, med forholdsvis lang lukkertid for å få panoreringsbilder med liv i. Det er en ulempe når det dukker opp slike motiver som dette, men det ble noen bra bilder likevel, selv om lukkertiden var 1/250 sekund.

I sitt sivile yrke er Fredheim reaktorteknikker ved atomreaktoren i Halden. Hobbyen hans er å være fotoreporter på motorsportstevner, med roadracing og speedway som favorittgrener. Dette har han gjort så bra at han i 2006 fikk Møllern-prisen som årets motorsportjournalist av Norges Motorsportforbund

Foto.no gratulerer Jon Fredheim som månedens Autofil-fotograf og den heldige vinner av en Epson Stylus Photo R1400 levert av Epson Norge.

Konkurransen er et samarbeid mellom Autofil, Epson, Kolonihaven Printsenter og foto.no. På slutten av året kåres årets Autofil-fotograf hvor premien er en Mac Pro-datamaskin med 20 tommers Cinema Display til en samlet verdi av 25.280 kroner.

Jon Fredheim - Krasj på Jyllandsringen
Krasj på Jyllandsringen
Jon Fredheim
 - Jon Fredheim
Jon Fredheim

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu