Pressemelding
Dette er en pressemelding! Innholdet i denne teksten representerer ikke nødvendigvis foto.nos syn på innholdet.

Trondheim Dokumentarfestival

16. november 2009
Pressemelding

Trondheim Dokumentarfestival
Dokkhuset 27. - 29. november


Høyt nivå på Trondheim Dokumentarfestival.

Sterke navn som Antonin Kratochvil, Thomas Lekfeldt og Richard Sagen topper Trondheim Dokumentarfestival 27.-29. november.

Pressefotografer i verdensklasse, internasjonalt anerkjente dokumentarister, noen av våre egne mest populære dokumentarskapere, prisbelønnet dokumentarfilm gjort til teater og et unikt møte mellom Tore på Sporet og Banden i P3. Dokkhuset blir i løpet av tre novemberdager arena for et av de mest spennende nyvinningene på norsk festivalscene: Trondheim Dokumentarfestival.

Festivalen er kommet i stand i et samarbeid mellom Pressefotografene Klubb, Cinemateket, Trondhjems Journalistforening, Klipp og lim media AS, Banden i NRK p3 og Dokkhuset. Disse har sørget for et festivalprogram som er unik i sjangerbredde.

– Vi har samlet ulike miljø i Trondheim som driver med dokumentar og som har lyst til å vise fram det vi synes er best i hver våre sjangere. Interessen for dokumentar er stor og voksende. Dette er første gang vi samler de ulike formene og presenterer de beste dokumentarene innenfor foto, film, radio, teater og journalistikk, sier Kim Nygård, initiativtaker og leder for Pressefotografenes Klubb i Trøndelag.

Festivalen har allerede første året et internasjonalt preg med deltakere fra Danmark, Storbritannia, USA og Norge, i tillegg til filmer fra Sverige og Canada.

Til festivalen kommer:
Thomas Lekfeldt (Danmark), Richard Parry (UK), Jørn Haudemann-Andersen (N), Richard Sagen (N), Antonin Kratochvil (USA), Bjørn Erik Hanssen (N), Solveig Melkeraaen (N), Tore Strømøy (N) og Ken Wasenius-Nilsen (N).



Kontakt:
Kim Nygård
Pressefotografenes klubb
Tel: 404 64 502



Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu