Pressemelding
Dette er en pressemelding! Innholdet i denne teksten representerer ikke nødvendigvis foto.nos syn på innholdet.

Ny proffskjerm fra Eizo, ColorEdge CG243W

Eizo lanserer ny 24" hardwarekalibrert proffskjerm ColorEdge CG243WK, spesiellt egnet for foto, lay-out, grafisk design og videoredigering. ColorEdge CG243 kombinerer WideScreen formatet med rask responstid, meget stort fargerom, riktige og konsise farger over tid, og profesjonell kontroll over fargegjengivelsen.
98% Adobe RGB fargerom
Fordelen med CG243W er det store fargerommet som skjermen leverer. Det nye IPS panelet til CG243 yter hele 98% av Adobe RGB fargerom slik at den kan vise det meste av fargene fotografer leverer i Adobe RGB modus, eller i 99% coated FOGRA slik at designeren kan simulere alle CMYK trykkfargene direkte på skjermen. Den reproduserer og 100% av fargene som blir brukt I broadcasting som PAL/SECAM, SMPTE-C og HDTV.

16-biters fargeberegning og 12 biters LUT

LCD- skjermer har tradisjonellt sett hatt problemer med å vise riktige gråtoner, særlig i mørke skyggepartier. Med Eizo´s egenutviklede teknikk får man 16-biters fargehåndtering (mot normale 8 eller 10 biter) noe som gir bedre og mer nøyaktig fargegjengivelse og flere detaljer særlig i høylys og skyggepartier. Gråskalaen har en palett på 4081 gråtoner (12 biters LUT) og fra denne velges de mest korrekte fargetonene for rød, grønn og blå farge, for at man skal få en perfekt gråbalanse.

DisplayPort
Med nye DisplayPort skjermkort som støtter 10-bit output og fremtidig programvare som Photoshop CS5, Lightroom 3 vil man få ytterligere forbedringer i hudtoner, fargeoverganger og forløpninger på ColorEdge CG243W, dvs. hele 64 ganger mer enn tidligere ColorEdge modeler.

ColorNavigator 5 software for hardwarekalibrering
Den Eizo-utviklede programvaren ColorNavigator 5.x er inkludert for optimal hardwarekalibrering med 12-bits nøyaktighet sammen med kalibrator (colorimeter eller spektrofotometer). Pga. toveis kommunikasjon over USB2- og skjermkabel skjer hardwarekalibreringen raskt og nøyaktig. Etter kalibrering skapes en kalibrert skjermprofil for optimalt fargerom og fargekorrekthet som sendes tilbake til skjermen via USB tilkoblingen. Kalibratorer som støttes av Colornavigator 5.x er Datacolor Spyder3 serie, X-Rite ColorMunki Photo, EyeOne Display 2, og X-Rite EyeOne Photo (spektrofotometer).

Pre-kalibrert 25 punkter og sorterte paneler
Hver Eizo ColorEdge CG243W er prekalibrert fra fabrikk 25 punkter over hele skjermen. Itillegg blir hver panel målt med en robot som har påmontert et Minolta spektrofotometer, hvor toleranse kravet er på Delta 3 eller lavere. Dette gir sorterte paneler til ColorEdge familien som sikrer at hver bruker får riktige farger og gråtoner fra midten og ut i hjørnene på skjermen.


Konsise farger over tid
På ColorEdge kalibreres skjermens LUT (Look Up Table) direkte. Dette gir mer presise farger og konsise farger over tid, versus "vanlige" software-kalibrerbare skjermer der det er skjermen og skjermkortet som kalibreres. ColorEdge skjermer anbefales kalibrering hver 6. - 8. uke. mens software kalibrerteskjermer bør kalibreres hver 7. - 14. dag. Med funksjonen "Before and After" i skjermkalibreringsprogrammet kan man teste egen skjerm / skjermkort og hvor lenge de klarer å holde på de riktige fargene. Dersom det er en synlig forskjell i prøvebildet ved switching mellom skjermprofilene, bør skjermen kalibreres oftere, dvs. at valgte tidsintervall mellom skjermkalibreringene må kortes ned.

Stabil lysstyrke
For at lysstyrken på skjermen skal kunne holdes stabil uavhengig av temperatur eller driftstid sitter det en patentert chip / aktiv lysmåler og temperaturmåler i skjermen som stadig overvåker og kompenserer slik at fargene på skjermen holder seg stabil. I tillegg til å gi en stabil lysstyrke ser systemet til og med at skjermen kommer opp til rett nivå rett etter oppstart. Denne teknologien utviklet og patentert av Eizo, og leveres med samtlige ColorEdge skjermer.

Fargematch mellom skjerm og skriver
Eizo, X-Rite Gretagmacbeth og Epson innledet et samarbeid i oktober 2006 for utvikling av fargematchingsystem mellom skjerm og skriver. Systemløsningen er svært brukervennlig og nøyaktig for å gi WYSIWYG “what you see is what you get" i sine fargeutskrifter. Produktene som systemløsningen kobler sammen er EIZO ColorEdge skjermer, X-Rite Gretagmacbeth EyeOne Display 2 / X-Rite DTP94B kalibratorer og Epson UltraChrome K3 serie skrivere. Kalibratoren benyttes itillegg for å måle hvitpunktet og lysstyrken i skriverpapiret/ omgivelses-lys. Skjermen kalibreres deretter slik at dens hvitpunkt og lysstyrke matcher de fra papiret, som i sin tur sikrer at fargene på utskriften blir lik skjermens.

4 forvalg
ColorEdge CG243WK har 4 forhåndsinnstilte bildevalg. De 4 valgene er sRGB, Custom, EMU og CAL. Dette gjør at brukeren med få knappetrykk på frontpanelet kan skifte mellom ulike innstillinger utfra programmer som skal brukes, f.eks. Photoshop og web. Custom gir egendefinerte verdier og CAL brukes med kalibrerte profiler. EMU gjør at man kan emulere en annen profil. sRGB modus brukes når man starter programmer som ikke støtter for ICC profiler og fargestyring, f.eks MS Windows Explorer, MS Windows Preview, Windows fax etc.

Fabrikkalibrert gamma
Hver Eizo ColorEdge skjerm er kvalitetsikret til å vise riktige farger og gråtoner. I produksjonen måles hver skjerm i R, G og B fargene fra 0 - 255 slik at eventuelle ulikheter i verdiene korrigeres med skjermens innebygde 12-biters LUT (Look Up Table). Resultatet er en perfekt gamma 2,2 kurve. Og takket være den innebygde LUT-funksjonen kan skjermen senere kalibreres mellom 1,8 til 2,6 gamma utfra brukernes egne behov.

Widescreen-format 1920 x 1200 piksler
Widescreen-formatet (16:10) gir større arbeidsrom horisontalt sammenliknet med standardskjermar (4:3). ColorEdge CG243W leverer hele 1920 x 1200 piksler.

Rask responstid på 6ms i mellomtoner
Det unike med ColorEdge CG243W er at den kombinerer fargekorrekthet med rask responstid, 6 ms. En overdrive-krets gir raskere responstid som gjør ColorEdge CG243W suverent egnet for profesonell foto, design, grafikk, videoredigering og heftige spill.

Betrakningsvinkel

Eizo ColorEdge skjermer har betrakningsvinkel som er like god som på CRT skjermer, 178 grader. Dette gjør at flere personer kan samtidig vurdere / se farger, foto, video, design på en Eizo ColorEdge skjerm.

Kontrast og lysstyrke
Den ekstra høye kontrasten i skjermen gir riktigt svart bakgrunn hvilket gir klarere farger, også i rom med mye lys. ColorEdge CG243 har en maks lysstyrke på 270 cd/m2 og kontrastforhold på 850:1.

Skjermfot
Høydejustering på 100 mm, 40° tilt, and 70° rotasjon for å kunne justere skjermen til ønsket posisjon. Pivot funksjon til stående og liggende format, og mulighet for fri montering i henhold til VESA standarden er andre nyttige egenskaper. VESA-festet gir alternativ montering for veggfeste eller på stativ.

DisplayPort og dobbel DVI med autoswitch og innebygd USB-hub
ColorEdge har en DisplayPort og to DVI-I innganger med autoswitch som sikrer kompabilitet med nye og gamle Macer/PCer. DisplayPort er den nye standarden som bl.a. støttes av Apple, HP, Lenovo, Dell m.fl. Med ColorEdge CG243W følger 3 skjermkabler, DisplayPort til Mini DisplayPort, DVI til DVI og VGA til DVI skjermkabel. Skjermen kan og brukes som USB2-hub og har to utganger for tilkobling av tilbehør som digitalkamera og USB2 kortleser med overføringshastighet opp til 480 MB/s.

5 års garanti og 0 pikselfeil
Eizo ColorEdge skjermene omfattes av Eizos unike 5-års garanti (gjelder og korrekte farger). Eizo ColorEdge er sertifisert med de strengeste standarder som finnes for bildeskjermer, inklusive TCO 03 og TUV Ergonomie. TCO 03 inkluderer krav på emission, miljø, gjenvinning, bildekvalitet og ergonomi. Eizo aksepterer 0 pikselfeil, maks 2 lyse subpikselfeil og maks 5 lyse+ mørk subpikselfeil i garantiperioden. De fleste andre skjermprodusenter bruker ISO-standarden (ISO 13406-2) som aksepterer opp til 4 pikselfeil (hele punkter) samt opp til 20 subpikselfeil på en skjerm med 1600x1200 punkter.

Protanopia og Deuteranopia fargeblindhet-simulering i ekte tid
Simulerer to typer av rød-grønn fargeblindhet, protanopia og deuteranopia. ColorEdge CG243W gjør simuleringen i real time i hardware i alle programmer pluss film / video. Med UniColor Pro program som er utviklet av Eizo og bundlet med CG243W (Windows Vista/XP/2000 and Mac OS X 10.3.9 eller senere) kan brukeren enkel switche fra normal modus til Protanopia og Deuteranopia modus. Hittil har dette kun vært mulig å utføre med spesial programvare.

Visning av produkt og driftsinformasjon
Via det innebygde menysystemet kan man kontrollere produktnavn, serienummer samt total tid som skjermen har vært igang.

Tilgjengelighet
Eizo ColorEdge CG243 er leveringsklar i begynnelsen av november mnd. 2009 og vil da være tilgjengelig hos distributor og pro-forhandlere.

Distributør:
Profil Data as
Stanseveien 4
0975 Oslo
tlf: 22902790
email: info@profildata.no
web: http://www.profildata.no


Veil. Pris
CG243W-BKA Eizo ColorEdge CG243, inkl. hood kr.17.595 inkl. mva.
Inklusiv: Skjermhood, Mini DisplayPort til DisplayPort kabel, DVI-DVI kabel, VGA til DVI kabel, Eizo Screen Cleaning set.
 - Eizo ColorEdge CG243W
Eizo ColorEdge CG243W
Ny proffskjerm fra Eizo
 -
 - Sorterte paneler og prekalibrering 25 punkter på hver ColorEdge skjerm
Sorterte paneler og prekalibrering 25 punkter på hver ColorEdge skjerm
 - WYSIWYG av Adobe RGB 1998 og Coated FOGRA fargerom
WYSIWYG av Adobe RGB 1998 og Coated FOGRA fargerom
 - 16 bits kalkulasjon sørger for nøyaktig Gamma kurve
16 bits kalkulasjon sørger for nøyaktig Gamma kurve

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu