Pressemelding
Dette er en pressemelding! Innholdet i denne teksten representerer ikke nødvendigvis foto.nos syn på innholdet.

Nytt medlem i PEN-familien

Olympus har lansert et nytt medlem i PEN-familien: Olympus E-PL1.
PRESSEMELDING:

Oslo, 3. februar 2010 – Alle ønsker seg profesjonell bildekvalitet fra et kompakt kamera. Uendelige muligheter i en brukervennlig og intuitiv pakke. Alle ønsker seg en Olympus E-PL1.

Olympus PEN – første gang lansert i 1959 – har som formål å gjøre det enkelt og moro å ta bilder av profesjonell kvalitet. Den digitale versjonen av PEN, med første modell lansert i juni 2009, er allerede blitt et kultkamera. Smått og brukervennlig som et kompaktkamera. Bildekvalitet og muligheter som et profesjonelt speilreflekskamera. HD-video, bildestabilisator, utskiftbare objektiver, kunstfiltre og kreative muligheter gjorde at pressen skrev: ”Olympus PEN gjør det gøy å fotografere igjen”.

Olympus PEN er kameraer basert på standarden Micro FourThirds. Bygget som et speilreflekskamera, men uten speilet og plassen det krever. Resultatet er små kameraer som leverer profesjonell bildekvalitet. Olympus E-PL1 er tredje digitale PEN, designet for å gjøre profesjonell bildekvalitet tilgjengelig for flere.

•Innebygget veiledning med gode råd og tips
•Fire spreke farger: sort, hvit, champagne og rød
•Seks spennende kunstfiltre
•Innebygget blits

Omskrivning av regelboken
Kombinasjonen av speilreflekskameraenes ytelse og kompaktkameraenes komfort gjør Olympus PEN til starten på en ny klasse med kameraer. Olympus E-PL1 med innebygget blits og 12,3 megapiksler gir en kvalitet på stillbilder og video som fint lar seg sammenligne med profesjonelle kamerasystemer til mange ganger prisen – og som ikke minst fyller egne ryggsekker med utstyr.

Innebygget bildestabilisator gir opptil tre trinns effekt uansett hvilket objektiv som står på kameraet. AVI-format på videoopptakene er mulig i en opptakshastighet på 30 bilder per sekund i 1280x720p oppløsning – og opptak på inntil 7 minutter kontinuerlig.

Olympus E-PL1 er laget for de som ønsker å ta bilder av profesjonell kvalitet – men krever absolutt ingen utdanning som fotograf. Den integrerte veiledningen er skrevet i et enkelt språk – også på norsk – og guider deg gjennom alle avanserte funksjoner og innstillinger. Alt vises på den 2,7” store HyperCrystal LCD-skjermen. I tillegg hjelper kameraet til for å sikre at resultatene blir slik du ønsker – helt automatisk. For eksempel sørger i- Enhance for at fargene blir mettede og klare. I-Auto gjenkjenner situasjoner og velger automatisk sceneprogram for optimale innstillinger i forskjellige situasjoner og e-Portrait gir portrettene en rask “ansiktsløftning”.

Få utløp for kreativiteten
Uansett om du tar stillbilder eller video kan Olympus E-PL1 bidra til at kunstneren i deg får slippe fri. Velg mellom seks forskjellige kunstfiltre, deriblant det nye Gentle Sepia som gir en fargetone som tar assosiasjonene til de klassiske gamle og gulnede sort/hvitt-portrettene.

Funksjonen AF Tracking gjør det mulig å låse fokus på ett bevegelig motiv, og sammen med videofunksjonen til Olympus E-PL1 gir det kreative muligheter som ikke er brukere av vanlige videokameraer forunt: Lek med dybdeskarphet – og ta høyoppløselige stillbilder sammen med videoopptakene. For å gjøre den kreative horisonten enda videre er det til Micro FourThirds standarden et stort utvalg objektiver, som utvides ytterligere ved hjelp av adaptere. De siste nyhetene til Micro FourThirds standarden er Olympus M. ZUIKO DIGITAL ED 9-18mm F4.0-5.6 (18- 36mm*) OG M. ZUIKO DIGITAL ED 14-150mm F4.0-5.6 (28-300mm*). Disse objektivene er henholdsvis 50% og 70% mindre enn tilsvarende objektiver til ordinær speilrefleks, men gir de samme mulighetene og bildekvaliteten når de kommer for salg i april/mai.

Med tilkoblingspunktet for elektronisk tilbehør åpnes det for enda flere muligheter. Blant annet VF-2 elektronisk søker eller eksterne mikrofoner. Olympus E-PL1 har selvfølgelig HDMI-tilkobling for å gjøre det enkelt og behagelig å se resultatene på en moderne TV.

Morsomt kamera, seriøs ytelse Olympus
E-PL1 er kort sagt designet for å gi alle muligheten til å utfolde seg kreativt, og skape bilder og video av profesjonell kvalitet. Kameraet i pakke med 14-42mm kit-objektiv kommer i butikkene i løpet av mars 2010, med veiledende pris inkludert mva ca kr 5999,-.
Olympus - Olympus E-PL1
Olympus E-PL1
Olympus
Olympus - Olympus E-PL1
Olympus E-PL1
Olympus

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Erik P.
Sitter fortsatt på gjerdet - foretrekker fortsatt min PEN FT analog framfor de greia der med den klumpen midt oppå!

Inntil Olympus (eller andre) blir så kreative at de klarer å pakke en skikkelig SØKER inn direkte i kamerakroppen uten å ødelegge ettervisnings-skjermen (kun amatørkamera foreslår å bruke den skjermen som et seriøst billedskaperinstrument!) så holder jeg meg unna. Olympus klarte biffen med PEN FT, og da skulle man ha plass til filmkasett, billedrute, opptaksspole og tilbakespolingsapparat! Dagens konstruktører er ikke i nærheten!
7.2.2010
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu