Pressemelding
Dette er en pressemelding! Innholdet i denne teksten representerer ikke nødvendigvis foto.nos syn på innholdet.

Nikon til verdensrommet

NASA har lagt inn en ordre på elleve Nikon D3S speilereflekskameraer og syv ED-objektiver for å fotografere romstasjonen ISS. Produktene er så å si identiske med de som er tilgjengelig i butikk.
PRESSEMELDING:

Nikon har i mange år bidratt til NASAs romstudier ved å utvikle og produsere avanserte og ekstremt robuste kameraer og NIKKOR-objekter som tyner mest mulig ut den optiske teknologien. Til nå har NASA knipset over 700 000 bilder av verdensrommet med utstyr fra Nikon. Vegar Berg, produktspesialist i Nikon, sier de digitale D3S-speilreflekskameraene og objektivene av typen NIKKOR AF-S NIKKOR 14-24 med mer f/2,8G ED skal tas med på en romferge for å fotografere aktiviteten på den internasjonale romstasjonen ISS.
– Utstyret vil bli bruk sammen med Nikon D2XS digitale speilreflekskameraer, NIKKOR-objektiver og Nikon-blitser som allerede er i bruk der ute, sier han.

Perfekt for ekstremmiljøer
Verdensrommet er imidlertid ikke det eneste ekstremmiljøet der Nikon-utstyr blir brukt. For eksempel er Nikon offisiell leverandør av observasjonsutstyr for bruk i Antarktis.
– Nikon bidrar med utstyr for observasjon og forskning i lite utforskede områder. Noe som skyldes av våre kameraer er robuste og pålitelige samtidig som de er teknologisk avanserte nok for denne type bruk, sier Vegar Berg.

Nikons historie med NASA
· 1971 – Nikon Photomic FTN ble brukt på Apollo 15
· 1980 – ”Small Camera” var basert på Nikon F3, og ble utstyrt med motordriver og F3 ”Big Camera” brukte langfilm. ”Small Camera” ble brukt om bord i romfergen Colombia
· 1991 – Nikon F4 og F4S ble levert til NASA
· 1999 – Nikon F5 og AF-NIKKOR objektiv ble tatt med i romfergen Discovery for å fotografere aktivitet utenfor romfergen
· 2008 – D2XS digitale speilreflekskameraer ble levert til NASA. Seks D2XS-kameraer ble brukt for å dokumentere aktiviteter i verdensrommet som for eksempel inspeksjoner og vedlikehold

Nikon D3S
D3S ble lansert i november 2009 som den nyeste toppmodellen for Nikons digitale speilreflekskameraer i FX-format. Kameraet er utstyrt med den nye CMOS-sensoren som støtter standard ISO-innstillinger fra 200 til 12800. Følsomheten kan stilles så høyt som Hi3, hvilket tilsvarer ISO 102 400 eller så lavt som Lo1 som tilsvarer ISO 100. Forstyrrende bildestøy er blitt redusert for å gjøre det mulig å fotografere med høy følsomhet i svært dårlig belysning.

I tillegg er D3S utstyrt med D-filmfunksjonen som i praksis gjør at du kan ta opp HD-video. Noe som også betyr at du kan spille inn film med høy følsomhet, beskjære begynnelsen og slutten på opptakene og lagre utvalgte stillbilder i JPEG-format.

AF-S NIKKOR 14-24 mm f/2,8G ED
Dette er det første zoomobjektivet med ultravidvinkel som har brennvidde på 14 mm med maksimal blenderåpning på f2,8. Objektivet ble tildelt prisen for beste proffobjetiv av EISA i 2008-2009.
Nikon - Nikon D3S
Nikon D3S
Nikon

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu