Pressemelding
Dette er en pressemelding! Innholdet i denne teksten representerer ikke nødvendigvis foto.nos syn på innholdet.

NÆRT

Lillian Støa stiller ut utstillingen NÆRT. Der møter vi åtte mennesker, ansikter og detaljer, satt inn i en sammenheng med en stemning som viser sårbarhet, håp, tilknytning og ikke minst glede.
Torsdag 25. mars kl. 19.00- 22.00 inviterer Oslo Fotokunstskole til åpning av fotoutstillingen

NÆRT av Lillian Støa

”Lillian Støa fanger de sårbare øyeblikkene som de aller fleste ikke tør å gå inn i. De øyeblikkene vi bare ser på avstand, fordi de er fylt med følelser som oppleves som sterke og personlige. Lillian Støa har frosset disse sekundene og gitt oss en ny sjanse til å se det vi gikk glipp av, derfor er hennes arbeider viktige. ”

Jannik Abel- kunstner.


LILLIAN STØA er som mange kunstnere opptatt av sitt nærmiljø. I fotoprosjektet NÆRT har hun dokumentert de som er henne nærmest. Det synes ikke ved første øyekast at hennes objekter representerer det samtiden kaller et skeivt miljø, for her møter vi mennesker som er like forskjellige som de er unike. Støa er opptatt av å lage et portrett av hennes omgangskrets som er nært, ekte, og ærlig. Det skeive miljøet blir ofte portrettert i media med ekstreme stereotyper; Støas bilder er en motvekt til dette. Vi møter åtte mennesker, ansikter og detaljer, satt inn i en sammenheng med en stemning som viser sårbarhet, håp, tilknytning og ikke minst glede.

NÆRT er Lillian Støas første separatutstilling etter 2 års utdannelse ved Oslo Fotokunstskole. Støa har siden hun først lånte sin fars Pentax Super ME som 14 åring, hatt en sterk fasinasjon av det analoge fotografiet. Med det samme kamera er hun her aktuell med 35 nye fotografier i farge og s/h.

OFKS har utdannet flere anerkjente fotorelaterte kunstnere og presenterer nå en ny generasjon av unge kunstnere med eget ståsted, som vi vil komme til å se i fremtidens samtidskunst - arena.


Dørene åpner torsdag 25. mars kl. 19.00 på Oslo Fotokunstskole Galleri.
Schous Plass 1. Grünerløkka.

Øvrige åpningstider 12.00- 16.00 frem til 28. Mars.

For mer info kontakt: lillian.støa@gmail.com
http://oslofotokunstskole.no/
Lillian Støa -
Lillian Støa

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu