Pressemelding
Dette er en pressemelding! Innholdet i denne teksten representerer ikke nødvendigvis foto.nos syn på innholdet.

Leica lanserer V-LUX 20

Leica Camera AG, Solms, presenterer et nytt, 12.1 megapiksel digitalt kompaktkamera – LEICA V-LUX 20.
PRESSEMELDING:

Kameraet er utstyrt med et høykvalitets LEICA DC-VARIO-ELMAR 4.1 – 49.2 mm f/3.3-4.9 ASPH zoom objektiv (tilsvarer 25-300mm), ideelt for nesten alle fotografiske situasjoner. Alt fra landskapsbilder til detaljerte makrobilder og super-telebilder kan tas med dette 12x zoom objektivet. Integrert bildestabilisering motvirker uskarpe bilder som følge av kamerabevegelser og dårlige lysforhold. I tillegg til funksjoner som GPS-merking, HD video og mange automatiske funksjoner, blir LEICA V-LUX 20 et universalkamera for nesten alle fotografiske muligheter.

”Høykvalitets optikk, kompakt form og med en enkel og intuitiv bruk, er varemerket til LEICA V-LUX 20 som gjør det til et ideelt kamera for hele familien – enten det gjelder hverdagsfotografering på fritid eller reise. De manuelle innstillingene tilbyr den ambisiøse fotografen full kreativ kontroll over bildene når de ønsker det” sier Peter Kruschewski, produktsjef for kompaktkameraer hos Leica Camera AG.

LEICA V-LUX 20 kjennetegnes av rene linjer og ergometrisk form. Alle innstillingene er logisk plassert og lette å bruke. Den brukervennlige håndteringen inkluderer et helt spekter av automatiske funksjoner. Manuell innstilling av lukkertider og blendere gir større kreativ frihet til å skape et eget bildeuttrykk. Menyhjulet tillater rask og enkel valg av de mange forskjellige innstillingene.

Den store 3” LCD skjermen på V-LUX 20 har en oppløsning på hele 460 000 piksler. Dette gir et meget klart og skarpt bilde og er et godt hjelpemiddel til å vurdere bildekomposisjon og innramming før bilde tas, så vel som å vurdere det ferdige resultatet.

LEICA V-LUX 20 er det første Leica kameraet med GPS-merking. Denne nye muligheten gjør at fotografene kan registrere de geografiske koordinatene av Exif datene på bildefilene i tillegg til tidspunktet for hvert enkelt bilde. På reise kan V-Lux 20 vise de lokale severdighetene. I alt 500 000 steder i 73 forskjellige land er lagt inn. GPS-merking er meget nyttig når en skal arkivere bildene. Ikke nok med det – bilder som legges ut på sosiale nettsteder, bildeportaler og kartsteder som Google Maps eller Google Earth, viser nøyaktig hvor bildet er tatt.
Filmfunksjonen på LEICA V-LUX 20 tillater opptak i HD kvalitet. De automatiske funksjonene, som ansiktsgjenkjenning, automatiske scenevalg og eksponering, er alle tilgjengelige for filming sammen med kameraets zoom-funksjon.

LEICA V-LUX 20 er leveringsklar hos Leica forhandlere i slutten av april 2010 og har en veiledende pris på kr. 4695 inkl. mva. Adobe Photoshop Elements 8 er inkludert som en del av V-LUX 20 pakken. En mørk brun kalveskinnveske leveres som valgfritt tilleggsutstyr, og har en veiledende pris på kr. 695 inkl. mva.
Leica - LEICA V-LUX 20
LEICA V-LUX 20
Leica
Leica -
Leica
Leica -
Leica

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Roger L.
Annen software og filmer i ett mer håndterlig HD format enn TZ7
16.6.2010
jesper o.
Det er en TZ10.
23.4.2010
Tommy N.
Nei.
22.4.2010
Lars Ivarson F.
Hei!

er dette noko anna enn eit leicafisert Lumix?
22.4.2010
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu