Pressemelding
Dette er en pressemelding! Innholdet i denne teksten representerer ikke nødvendigvis foto.nos syn på innholdet.

A580 og A560 fra Sony

Sony lanserer digitale speilrseflekskameraer med videoopptak i full HD.
PRESSEMELDING:

- DSLR-A580 (16,2 megapiksler) og DSLR-A560 (14,2 megapiksler)
- Hurtig opptak i opptil 7 bilder per sekund
- Nytt 15-punkters fasebasert autofokussystem for rask og presis AF-sporing
- Videoopptak i full HD
- Avanserte funksjoner som 3D Sweep Panorama, Auto HDR og Multi Frame Noise Reduction

De nye modellene i Alpha-familien appellerer til forbrukere som ønsker å utforske nye kreative muligheter og ta fotograferingen til et nytt nivå. Med DSLR-A580 og DSLR-A560, introduserer Sony en rekke nye funksjoner sammenlignet med tidligere modeller.

Begge kameraene er utstyrt med en ny generasjon Exmor ™ APS HD CMOS-sensor. I kombinasjon med den siste versjonen av Sonys kraftige BIONZ bildeprosessor, åpner det seg nye muligheter for seriefotografering og annen avansert prosessering av digitale bilder. Dette gir et større artistisk spillerom for både nybegynnere og mer viderekommende forbrukere.

Funksjonen Speed Priority Continious Advance lar brukere ta opptil 7 bilder per sekund. I tillegg er nå Sonys populære Quick AF Live View-system mer effektivt enn tidligere. Det nye systemet støtter seg på et 15-punkts fasebasert autofokussystem som sørger for å holde motiver som er i bevegelse i sylskarp fokus.

DSLR-A580 og DSLR-A560 kan kombineres med hele utvalget av over 30 objektiver med A-fatning, og modellene har også SteadyShot INSIDE. Dette innebygde stabiliseringssystemet gir korreksjon for opptil fire eksponeringssteg.

Videoopptak i full HD
Både A580 og A560 kan ta opp video i full HD. En dedikert video-knapp på baksiden starter opptak av HD-video, og lyden tas opp i stereo. Brukeren kan velge mellom AVCHD 1080i-formatet, eller mer nettvennlige MP4-formater. Takket være Exmor™ APS HD CMOS-sensoren med svært høy oppløsning er det mulig å ta opp video i full HD, og skape spennende effekter med eksempelvis liten dybdeskarphet.

Enkel komposisjon og bildevisning
A580 og A560 åpner for mange nye muligheter for komposisjon og visning av både video og bilder. Med vippbar skjerm er det enklere å komponere bilder uavhengig av hvilket perspektiv man jobber med. Xtra Fine LCD-skjermen på 3 tommer er lyssterk og kontrastrik, slik at man får frem detaljene og fargene i det man fotograferer.

En ny funksjon, Focus Check Live View, gjør det lettere å evaluere om fokuseringen er riktig selv i de minste detaljene. En ‘feed’ fra sensoren kan ses i sanntid på LCD-skjermen, og bildet kan forstørres for å sjekke på nært hold om manuelle fokusinnstillinger er korrekte. Det er også mulig å bruke kontrastbasert autofokus når Focus Check Live View-funksjonen er valgt.

Speilrefleksentusiaster vil også kunne glede seg over en lyssterk optisk søker med stor kontrast og 95% dekning. Søkeren gir et svært detaljert bilde når man komponerer stillbilder. Forhåndsvisning av dybdeskarphet gjøres nå med en egen knapp.

Begge kameraene har også 3D Sweep Panorama som gir store panoramabilder i 3D. 3D-bildene kan ses på alle kompatible 3D-TV-er.

Auto HDR-funksjonen er forbedret i forhold til tidligere modeller i α-familien. Informasjon fra tre raskt etterfølgende eksponeringer på forskjellige innstillinger kombineres automatisk til ett bilde med større dynamisk omfang. Multi-frame Noise Reduction legger seks bilder oppå hverandre slik at resultatet blir ett enkelt bilde med lite støy. Den effektive lysfølsomheten går helt opp til ISO 25600 med denne funksjonen aktivert.

De nye kameraene støtter både Memory Stick PRO Duo™ (inkludert Memory Stick PRO-HG Duo™) og SD (både SDHC og SDXC).

DSLR-A580 er tilgjengelig fra oktober 2010, og DSLR-A560 er tilgjengelig fra første kvartal 2010 til følgende veiledende priser:

DSLR-A560, kun hus: 6 390,-
DSLR-A560 m/ 18-55mm: 6 890,-
DSLR-A560 m/ 18-55mm og 55-200mm: 8 790,-
DSLR-A580, kun hus: 7 890,-
DSLR-A580, m/ 18-55mm: 8 290,-
DSLR-A580, m/ 18-55mm og 55-200mm: 10 090,-
Sony - DSLR-A560
DSLR-A560
Sony
Sony - DSLR-A580
DSLR-A580
Sony

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu