Kvit fesk svart hav

Med KVIT FESK SVART HAV oppfordrer Herdis Maria Siegert enda flere, også kunstnere, til å uttrykke sin motstand mot oljeboring utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja.
Fotokunstneren Herdis Maria Siegert er aktuell med utstilling i Kabelvåg i Lofoten. Utstillingen KVIT FESK SVART HAV er en kombinasjon av Fine Art Photography (fotografisk billedkunst) og et engasjement for et oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja.

Med utstillingen oppfordrer Siegert enda flere, også kunstnere, til å uttrykke sin motstand mot oljeboring utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja.

KVIT FESK SVART HAV består av 34 analoge sort-hvitt fotografier med konkrete og abstrakte motiver av fisk og hav fra Lofoten. En serie på 12 verk omhandler stigning av havnivået. Tre andre verk er direkte inspirert av Kaare Espolin Johnsons bilder.

Herdis Maria Siegert bor og arbeider på Verdens Ende, Tjøme. Hun har siden 1974 hatt 26 arbeidsreiser til Lofoten. Oppholdene har gitt henne en sterk tilknytning til landsdelen, og bilder herfra har utgjort en vesentlig del av hennes kunstneriske virksomhet. Landskapet, lyset, fisket, folket, fuglelivet og faunaen gir henne inspirasjon og samtidig en ro som hun ikke finner noe annet sted.

Herdis Maria Siegert har hatt flere separatutstillinger og deltatt på en rekke utstillinger i inn- og utland. Bildene hennes er blant annet kjøpt inn av Norsk Kulturråd og flere offentlige og private instanser. De er representert i flere samlinger og museer, blant annet Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design. I 2003 mottok hun ”Fotografiprisen” og i 2004 ble hun utnevnt til ”Hasselblad Master”.

Jean Gaumy i Magnum Photo sier om Siegerts bilder: ”You don´t need to go to Japan – you´ve found your Zen-garden on the beach here in Lofoten!”

http://www.siegert.no
© Herdis Maria Siegert -
"Scarecrow and Stoccafisso I" Lofoten, Norway
© Herdis Maria Siegert
© Herdis Maria Siegert -
"Scarecrow and Stoccafisso II" Lofoten, Norway
© Herdis Maria Siegert
© Herdis Maria Siegert -
"Gloves" Lofoten Norway
© Herdis Maria Siegert

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu