Cyan :stipendutstilling 2011

Det er igjen duket for stipendutstilling på Cyan :galleri i Oslo.
Cyan :studio er et fotostudio og arbeidskollektiv som arrangerer fotoutstillinger en helg i måneden under navnet Cyan :galleri. Siste helg i januar 2010 organiserte Cyan :galleri en stipendutstilling for fotografer for første gang. Arrangementet ble en suksess med over 50 utstillere og over 500 besøkende. I januar 2011 braker det løs igjen, og det er åpent for å sende inn søknader fram til 10. januar på Cyans hjemmesider

Publikum bestemmer
Det spesielle med Cyan :stipendutstilling er at det er publikum som fungerer som jury og bestemmer hvem som blir tildelt de ulike stipendene. Publikum har mulighet til å stemme på de verkene de liker best og på den måten bestemme hvem som fortjener den hjelpen eller påskjønnelsen et stipend kan være. Stemmesedlene fungerer også som lodd, slik at man i tillegg kan vinne verket man har stemt på.

Stor interesse
- 51 fotografer stilte ut sine verk i Cyan :galleri for å vinne juryens gunst i 2010. På åpningskvelden var 250 aktive jurymedlemmer tilstede og i løpet av åpningshelga var det 500 besøkende innom. Det var bare positive tilbakemeldingen fra publikum, som var veldig glade for å bli oppfordret til å mene, synse og bestemme, skriver Cyan :studio i en pressemelding.

Cyan :stipendutstilling 2011
- Etter mange bra tilbakemeldinger og oppfordringer om å fortsette har vi bestemt oss for å gjøre Cyan :stipendutstilling til et årlig arrangement. Nytt i år er større lokaler som kan romme enda flere bilder og deltakere, og at utstillingen henger oppe en uke i stedet for kun én helg. Det vil være mulig å se arbeidene og avgi stemmer fra mandag 24. januar fram til kl. 21 fredag 28. januar da den store festen og tildeling av stipendene vil foregå. Utstillingsstipendet som ble trukket i 2010 vil istedenfor bestemmes av en ekstern jury og publikumsprisen vil være mulig å stemme på direkte i stedet for å være trukket ut av de andre stemmebunkene.

Stipend som ble delt ut i 2010:
- Publikumsprisen: Besto av alle inntektene fra salg av stemmesedler.
- Utstyrsstipend fra Interfoto: Gavekort som dekker leie av fotoutstyr hos Interfoto for 5000,-.
- Materialstipend fra FotoPhono: Gavekort som gir 5000,- i rabatt til produksjon av fotografier hos FotoPhono.
- Analogstipend fra Labdoka: Gavekort på 50 fargefilmfremkallinger hos Labdoka i Oslo.
- Utdanningstipend fra NordPhotography: Gavekort til en verdi av 2800,- (tilsvarende kurs trinn 1) på valgfritt kurs hos NordPhotography.
- Arbeidsstipend fra Cyan :studio: Gavekort på gratis bruk av studioplass hos Cyan :studio i 2 dager.
- Utstillingsstipend fra Cyan :studio: Utstillingshelg i Cyan :galleri i løpet av 2010.
Cyan :studio -
Cyan :studio
Cyan :studio -
Cyan :studio
Cyan :studio -
Cyan :studio
Cyan :studio -
Cyan :studio

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu