Heftig jury i Årets fotograf

Juryen for den andre runden i Årets fotograf 2011 består av Leif Preus, Herdis Maria Siegert og Ingrid Nilsson.
Følg foto.no på Facebook

Årets fotograf 2011 er et samarbeid mellom Nikon, Epson, Adobe og Cyan :galleri.

Årets fotograf 2011 går gjennom hele 2011, og har som mål å kåre årets aller beste fotograf. Det blir premier med en samlet verdi på cirka 115.000 kroner. I tillegg blir deg en egen separatutstilling til Årets fotograf 2011.

Hver runde juryeres av en profesjonell jury. Nå er juryen for andre runde med tema 'landskap' klar. I juryen har vi samlet noen av de tyngste navnene innen norsk fotografi: Herdis Maria Siegert, Leif Preus og Ingrid Nilsson.

Mat for sjelen
Kunstfotograf Herdis Maria Siegert er en av norges fremste eksponenter for landskapsfotografiet. Som kunstner distanserer hun seg også fra det tradisjonelle naturfotografiet som hun mener ofte ikke er mer enn en vakker dokumentasjon av naturen.

- Et landskapsfotografi skal være mat for sjelen. Det er da jeg responderer. Og hva dette kan være, det er ganske uforutsigbart, forteller hun.

Leif Preus gleder seg
Fotograf og grunnlegger av Preus museum og Preus Foto gleder seg til juryeringen. Selv om skjermbildet undeslår en del av de fotografiske kvalitetene, så er han sikker på at juryen skal klare å finne de beste bildene. Om juryeringen og det gode landskapsbildet uttaler Preus følgende:

- Jeg åpner blikket mitt og synet mitt og hjertet mitt for de fotografier jeg møter, prøver å motta dem på fotografens premisser. Ringer det en klokke i meg, vet jeg at jeg ser et godt fotografi.

Leif Preus er forøvrig forfatter av den eneste norske boken om landskapsfotografering. "Landskapsfotografering" ble gitt ut på Teknologisk forlag i 1990.

Fotografiet må kommunisere
Fotograf, kulturviter og Direktør ved Preus museum Ingrid Nilsson er det siste medlemmet av runde 2-juryen. Nilsson forteller at for henne handler fotografi om kommunikasjon. Det er viktig at som fotograf må man ha noe å formidle til betrakter.

- Med landskapsfotografiet er det viktigere enn noensinne at fotografen tar i bruk de fotografiske teknikkene for å skape en tredimensjonalitet. Et landskapsfotografi må få frem en eller annen følelse i meg for at det skal være bra. Man må ha noe å si.

Innsendingsperiode
Innsendingsperioden til runde 2 'landskap' starter 1. mars og slutter 15. april. Resultatene publiseres før runde 3 starter for innsending 1. mai.

"Et landskapsbilde kan være mye mer enn bare en vakker dokumentasjon av naturen. Det gode landskapsbildet bør kommunisere og trigge noe i betrakter. Et landskapsbilde kan være kultur-, by- eller naturlandskap." Fra temabeskrivelsen på konkurransesidene.

For tiden er vi inne i innsendingsperioden for første runde hvor temaet er fritt. Runden juryeres av redaktør for foto.no, Frank Hesjedal, og fotografene Stig Marlon Weston og Henrik Lindal. De to sistnevnte er begge tilknyttet Cyan :studio, og jobber som frilansfotografer i tillegg til egne prosjekter.

Til runden med fritt tema er det et godt tips å tenke gjennom hva ditt bidrag kommuniserer. Hva vil du at betrakter skal se, tenke og føle når han eller hun ser ditt bilde? For å nå opp i konkurransen vil juryeren se etter fotografier som er mer enn bare en avbildning.

Mer om konkurransen



 -
Frank Hesjedal - Herdis Maria Siegert
Herdis Maria Siegert
Frank Hesjedal
Frank Hesjedal - Leif Preus
Leif Preus
Frank Hesjedal
Frank Hesjedal - Ingrid Nilsson
Ingrid Nilsson
Frank Hesjedal

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu