Pressemelding
Dette er en pressemelding! Innholdet i denne teksten representerer ikke nødvendigvis foto.nos syn på innholdet.

Panasonic lanserer fire kompakte kameragodbiter

Panasonic lanserer fire spennende kameraer. Kompaktkameraene TZ20 og TZ18 som er perfekt på reise, det tøffe FT3 med innebygget GPS for den eventyrlystne, og sist men ikke minst, FX77 til allroundfotografen.
TZ20 – det perfekte reisekameraet

TZ20 er etterfølgeren fra fjorårets suksess TZ10. Fortsatt er TZ-serien den perfekte reisekameraten når ferien skal dokumenteres, og i TZ20 finner du blant annet innebygget GPS som geotagger alle bildene. Fototjenester som for eksempel Flickr, Panoramio og Locr er kompatible med denne funksjonen. I år er GPS-funksjonen raskere, og antall forhåndslagrede landemerker er økt til over 1 million.

Kameraet er utstyrt med vidvinkeloptikk fra Leica som gjør kameraet ideelt når du ønsker å få med alt i ett bilde: vide landskap, shoppinggaten Fifth Avenue, storbyens skyline, hele fotballaget eller sportsarenaen. Til tross for at kameraet er mindre enn TZ10 kan TZ20 zoome opp til 16x optisk, eller hele 21x med den forbedrede Intelligent Zoom. Det gjør kameraet ideelt for situasjoner hvor man gjerne vil tettere inn på objektet, men ikke har mulighet til det.

TZ20 er 49 prosent raskere enn forgjengeren, og den nye optiske bildestabilisatoren (POWER O.I.S.) er enda bedre på å forhindre uklarheter i bildet. Med den nye funksjonen Intelligent Burst Shooting er det mulig å ta flotte bildeserier mens kameraet tar høyde for hvor fort objektet beveger seg, og justerer frekvensen av bilder som blir tatt etter det.

På enhver god ferie skal man naturligvis også kunne ta opp video. TZ20 gjør opptak av video i full-HD (1920x1080), og det hele er mulig å laste opp direkte til YouTube etterpå med det nye programmet Lumix Image Uploader. Denne programvaren kan også laste opp bilder tatt med TZ20 til Facebook.

Det er også mulig å ta 3D-bilder med TZ20. For å se disse trengs en Panasonic Viera HDTV med 3D-funksjon, eller annet utstyr som kan vise 3D.

Utvalgte høydepunkter
· Avansert GPS-funksjon
· Full-HD (1920x1080 50i) video (AVCHD)
· 16x optisk zoom, 21x Intelligent Zoom
· 49 prosent raskere enn TZ10
· 24mm Leica-vidvinkel
· Lumix Image Uploader (Youtube og Facebook)
· 3,0” smart berøringsskjerm
· 14,1 megapiksel MOS-sensor
· 3D-funksjon

TZ18 – søstermodellen
Sammen med TZ20 lanserer Panasonic også søstermodellen TZ18. Kameraet er utviklet for dem som ikke har bruk for GPS, berøringsskjerm og full-HD video, men ønsker muligheten til å ta flotte bilder med vidvinkel og zoom.

Utvalgte høydepunkter
· 24mm Leica-vidvinkel
· 720p HD-video (motion JPEG)
· Lumix Image Uploader (YouTube og Facebook)
· 16x optisk zoom, 20x intelligent zoom
· 3,0” skjerm

FT3 – kameraet for den aktive
FT3 er Panasonics oppdaterte kamera til den aktive som vil ut på eventyr. Med FT3 kan du dykke ned til 12 meter, miste det fra 2 meters høyde, boltre deg i støvete Egypt eller stå på ski ute i den kalde norske vinteren (tåler ned til -10 grader), og fortsatt ta gode bilder.

Det tøffe kameraet har innebygget GPS, barometer, kompass og høydemåler slik at du kan skryte av hvor høyt du faktisk var på Mount Everest. FT3 er med andre ord det perfekte kameraet for den eventyrlystne. Kameraet tar også opp video i full-HD hvis du ønsker å dokumentere undervannsaktiviteter eller andre fartsfylte øyeblikk.

Utvalgte høydepunkter
· Avansert GPS-funksjon
· Full-HD (1920 x 1080) - AVCHD
· Lumix Image Uploader (YouTube og Facebook)
· Vanntett ned til 12 meter
· Støtsikkert fra 2 meter
· Tåler -10 grader celcius
· Støvtett
· Høydemåler, barometer og kompass

FX77 – til allroundfotografen

FX77 er Panasonics kompakte allroundkamera og er utstyrt med berøringsskjerm som gjør det mulig å ta bilder bare ved å trykke på LCD-skjermen. Kameraet har en 24mm vidvinkellinse fra Leica med lysstyrke på hele F2.5 hvis du ikke ønsker å bruke blits. Og trenger du å ta bilder på farten er FX77 raskt å slå på slik at du ikke går glipp av det perfekte øyeblikket. FX77 er 33 prosent raskere enn forgjengeren FX70.

Dette stilige kameraet har også kreative funksjoner for de som ønsker å gjøre mer ut av bildene sine. Art Retouch gjør det mulig å endre det originale bildets utrykk ved å endre på eksponering og farger, selv på bilder hvor fargene er utvisket. Med funksjonen Beauty Retouch kan man endre på ansikter, enten for å gjøre dem penere, eller om du ønsker, mindre pene. Blant annet kan du endre fargen på tennene, endre hudstruktur, og til og med gi portrettobjektet et ansiktsløft.

Utvalgte høydepunkter
· 3,5” stor berøringsskjerm
· Kreative muligheter med Art Retouch og Beauty Retouch
· 24mm vidvinkel fra Leica
· 5x optisk zoom
· Full-HD (1920 x 1080) AVCHD
· Lumix Image Uploader (Youtube og Facebook)

Priser og tilgjengelighet
TZ20, TZ18, FT3 og FX77 vil være tilgjengelig på markedet mars 2011. Prisene er ikke fastsatt.
 - TZ20
TZ20
 - TZ18
TZ18
 - FT3
FT3
 - FX77
FX77

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Mr M.
Hørte at flere tester "slaktet" TZ20, men synes faktisk den var like god på foto som min TZ10, og selvfølgelig hakket bedre på film. Men fotomessig så er vel TZ7 og TZ10 veldig bra. Men at TZ20 er relativt kjappere enn de tidligere modellene, det er helt sikkert! Ett greit nr2 kamera :)
18.5.2011
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu