Pressemelding
Dette er en pressemelding! Innholdet i denne teksten representerer ikke nødvendigvis foto.nos syn på innholdet.

Kompaktmodeller fra Nikon

Nikon har lansert en rekke nye modeller i sin Coolpix-serie.
Nikon lanserer avanserte kompaktkameraer

PRESSEMELDING

Oslo, 9. februar 2011
Coolpix Performance

Nikon har i dag gleden av å kunngjøre at selskapet forsterker COOLPIX Performance-serien med to nye modeller. COOLPIX P300 og COOLPIX P500 retter seg mot enhver person med lidenskap for fotografering. Sistnevnte erstatter det anerkjente P100.

Begge kameraene har en følsom baksidebelyst CMOS-bildebrikke. Vegar Berg, produktspesialist i Nikon Norge, sier at kresne fotoentusiaster vil elske det nye P300.

"Det nyutviklede f/1,8, 24 mm objektivet med vidvinkelzoom sørger for naturtro og detaljrike bilder. P500 har allsidigheten til forgjengeren men større rekkevidde, sier han."

Kreativ utfoldelse

COOLPIX P300 er et kraftig kompaktkamera med et meget lyst objektiv for gode resultater ved fotografering under utfordrende lysforhold. Det spesiallagde NIKKOR-objektivet har en stor blenderåpning på f/1,8, 24 mm ultravidvinkel og 4,2 ganger zoom. Kameraet har Nikons glass med høy brytningsindeks for å sikre skarpe bilder med høy kontrast.

Du kan manuelt velge mellom fire eksponeringsmoduser i form av programautomatikk (P), lukkerprioritert automatikk (S), blenderprioritert automatikk (A) og manuell (M). Kameraet har i tillegg en funksjon for å ta seriebilder. Du kan ta opptil syv bilder i serie med en hastighet på åtte bilder i sekundet.

Det er også verdt å nevne at du kan ta opp film i full HD (1080p) med stereolyd. Optisk zoom og autofokus er fortsatt tilgjengelig når du filmer. I tillegg kan du med P300 spille inn hurtig eller sakte film på opptil 120 b/s (VGA).

Bilder og filmer kan sees på en tre tommers LCD-skjerm med 921 000 punkter. Skjermen er basert på teknologien Clear Color Display som reduserer både strømforbruk og reflekser, selv i sterkt sollys.

Dekker alt

Kompaktkameraet COOLPIX P500 har en meget god rekkevidde. Det har hele 36 ganger zoom, en vippbar LCD-skjerm på 921 000 punkter og filmopptak i full HD (1080p). Kameraet har i tillegg et superteleobjektiv på 22,5-810 mm.En zoomkontroll på siden av kameraet legger til rette for jevn og stabil zooming.

Under filming i full HD med stereolyd er ikke bare den optiske zoomen og autofokus tilgjengelig, men du kan også ta stillbilder samtidig som du filmer (i samme oppløsning som filmen). I tillegg kan COOLPIX P500 filme i hurtig eller sakte film på opptil 240 b/s (QVGA). Takket være en innebygd HDMI-kontakt med støtte for HDMI-CEC kan du koble kameraet direkte til TV-en for bilde- og filmfremvisning.

Den vippbare skjermen gjør det enkelt å ta bilder oven- eller nedenfra, mens avanserte eksponeringskontroller lar deg kontrollere nøkkelinnstillinger og en egen knapp lar deg veksle fra enkeltbilde til serieopptak.

Kameraet har avansert teknologi for å redusere uskarphet:

·Hybrid VR (sensorforskyvning og elektronisk bildestabilisator) reduserer effekten av kamerabevegelser.

·Høy ISO-følsomhet (opptil 3200) reduserer risikoen for uskarpe bilder når du knipser motiver i rask bevegelse eller dårlig lys.

·Bevegelsessensoren kompenserer for bevegelse i motiv eller kamera.

·Valg av beste bilde (BSS) velger automatisk det skarpeste av opptil 10 bilder i en serie.

·Nattportrett kombinerer bilder med forskjellig eksponering for å hindre uskarphet.

·Innstilling for nattlandskap gir skarpe bilder ved lav ISO.

·HDR-motlysinnstilling gir imponerende detaljer i fargetonene ved alle lysforhold.

COOLPIX P300 har en veiledende pris på 2.790,-, mens COOLPIX P500 har en veiledende pris på 3.790,-.


PRESSEMELDING

Oslo, 9. februar 2011
Stilfulle og brukervennlige kameraer fra Nikon i COOLPIX-serien

Nikon lanserer i dag tre kameraer i COOLPIX-serien. Kameraene S2500, L23 og L120 har en rekke automatiske funksjoner som gjør det både enkelt og morsomt å ta gode bilder.

"Den nye serien har noe for alle. Både for deg som skal ha ditt første kamera eller noe mer komplisert. COOLPIX S2500 er et stilfullt og brukervennlig kamera til en fornuftig pris mens COOLPIX L23 er perfekt for nybegynnere. Er du på jakt etter en imponerende allrounder er COOLPIX L120 kameraet å gå for, sier Vegar Berg."

Stilig og brukervennlig

COOLPIX S2500 er et slankt kamera (20 millimeter kamerahus) med en rekke funksjoner. Kameraet har et fire ganger NIKKOR zoomobjektiv og 12 megapiksler. Kameraet har også det tidligere omtalte Smart Portrett-systemet i form av smileutløser, blunkevarsel og funksjonalitet for mykere hudtoner. En 2,7 tommers LCD-skjerm sørger for god forhåndsvisning av bildene.

Kamerainnstillingene optimaliseres etter lyset du fotograferer i mens funksjonen for automatisk motivvalg sikrer at du har den beste innstillingen for situasjonen. Kameraet har også funksjonalitet for og automatisk følge et motiv i bevegelse. I tillegg har kameraet teknologi som automatisk fjerner eventuell uskarphet.

Nybegynnerkamera

COOLPIX L23 er spesielt godt egnet for nybegynnere. Kameraet tilpasser seg automatisk lysforholdene, og den elektroniske bildestabilisatoren og bevegelsessensoren gjør at bevegelse i kameraet unngås ved fotografering. Kameraet har en CCD-bildebrikke på 10,1 megapiksler som gir detaljrike bilder. Også dette kameraet har funksjonalitet for mykere hudtoner og en smileutløser.

Fem ganger vidvinkelzoom betyr i praksis at du kan ta alt fra skarpe nærbilder til flotte gruppebilder. L23 har en 2,7 tommers LCD-skjerm, enkel betjening med store knapper og egne moduser for opptak og avspilling. Kameraet bruker vanlige AA-batterier.

Det mangfoldige

COOLPIX L120 er et kamera med imponerende teknologi. Blant annet super-zoomobjektiv og filmopptak i HD (720p). NIKKOR vidvinkelobjektivet med hele 21 ganger zoom sikrer høy presisjon og skarp oppløsning. Objektivet har en rekkevidde fra 25 mm vidvinkel til 525 mm supertelezoom. Kameraet har også svært god funksjonalitet for kontrollert zoom ved både fotografering og filming. En CCD-bildebrikke på 14,1 megapiksler og fire automatiske funksjoner for å redusere uskarphet sørger for skarpe bilder.

Med en egen filmopptaksknapp er det enkelt å bytte mellom filming i stereolyd og fotografering. Optisk zoom med autofokus er tilgjengelig ved filming. Kameraet har en 3 tommers LCD-skjerm på 921 000 punkter for filmavspilling. L120 har HDMI-minikontakt for enkel TV-tilkobling. Kameraet bruker AA-batterier.

Pris og farger

COOLPIX S2500 er tilgjengelig i fargene rosa, rød, svart og sølv og har en veiledende pris på 990,-. COOLPIX L23 er tilgjengelig i fargene blå, rød, svart, rosa og sølv og har en veiledende pris på 590,-, mens COOLPIX L120 leveres i svart eller rød og har en veiledende pris på 2 290,-.


PRESSEMELDING

Oslo, 9. februar 2011
Ny og kompakt trio fra Nikon

Nikon lanserer i dag S3100, en slank og stilig arvtager til den populære S3000. I tillegg lanseres S4100 med berøringsskjerm og S6100 - hvor sistnevnte har hele 16 megapiksler og syv gangers zoomobjektiv.

"COOLPIX S3000 var Europas mestselgende kamera i 2010, og vi har derfor store forventninger til S3100. COOLPIX S4100 har i tillegg berøringsskjerm mens S6100 har enda bedre zoomfunksjonalitet," kommenterer Vegar Berg.

Arvtageren

Med sitt kamerahus på bare 18,4 millimeter tykkelse er COOLPIX S3100 en perfekt turkamerat. Kameraet som du kan ta opp HD-video (720p) med er spekket med funksjoner for enkel og morsom fotografering og filming.

S3100 har et fem ganger vidvinkelzoom NIKKOR-objektiv og et 14 megapiksels CCD-bildebrikke. Kameraet har også en dedikert filmopptaksknapp for at du raskt skal kunne bytte mellom fotografering og filming. Nikons Smart Portrett-system gjør det enklere å ta gode bilder i form av en smileutløser, et blunkevarsel og en funksjon for å skape mykere hudtoner. Du kan også redigere direkte i kameraet med ulike filtereffekter.

Berøringsskjerm

COOLPIX S4100 har en 3 tommers LCD-berøringsskjerm på 460 000 punkter samtidig som det er slankt nok til å passe i lommen. Via berøringsskjermen kan du bla i bilder eller bruke berøringslukkeren til å knipse et bilde. Kameraet eksponerer og fokuserer automatisk. Kameraet kan ta opp film i HD (720p) via en filmopptaksknapp.

NIKKOR-objektivet med fem ganger vidvinkelzoom sikrer skarpe bilder og har fire avanserte funksjoner for å redusere uskarphet ved å begrense effekten av bevegelse i motivet, dårlige lysforhold og kamerabevegelse. Bilder kan redigeres direkte i kameraet.

Der det skjer

S6100 er skreddersydd for deg som ønsker avansert funksjonalitet i et slankt kamerahus. Kameraet har en bildebrikke som gir 16 megapiksler og syv ganger vidvinkelzoom. Alt styres med fingeren på en tre tommers berøringsskjerm med 460 000 punkter. Også dette kameraet har fire avanserte funksjoner for reduksjon av uskarphet.

Pris og farger

COOLPIX S3100 leveres i fargene lilla, rød, svart, blå, rosa, sitrusgul og sølv og har en veiledende pris på 1.290,-. COOLPIX S4100 leveres i fargene rød, svart, lilla, bronse og sølv og har en veiledende pris på 1.390,-, mens COOLPIX S6100 leveres i fargene fiolett, svart, rød, rosa og sølv med en veiledende pris på 1.790,-.


PRESSEMELDING

Oslo, 9. februar 2011
Kompaktkamera med 18 ganger superzoom

Nikon lanserer i dag COOLPIX S9100. Et kompaktkamera med ultrazoom som gjør det mulig å ta bilder i vidvinkel og med telezoom. Kameraet har et imponerende NIKKOR vidvinkelobjektiv med 18 ganger zoom som spenner fra 25 til 450 millimeter.

Kameraet har en svært sensitiv baksidebelyst CMOS-bildebrikke for enkelt å fange opp motiver i dårlig eller kraftig lys. I tillegg har kameraet filmopptaksmuligheter i full HD (1080p) med stereolyd.

"S9100 er et perfekt kamera for den som ønsker topp ytelse i en liten enhet. Dette er et kamera som gir kreativ frihet og muligheten til å fange øyeblikket slik du ser dem," sier Vegar Berg.

Det store bildet

Med et kraftig 18 ganger NIKKOR vidvinkelobjektiv får du enestående prestasjon og skarp oppløsning selv under fotografering av vidstrakte landskaper og store grupper. Med en brennvidde som tilsvarer 450 millimeter kan du fange motiver som er langt unna. Kameraet har en panoramafunksjon for å kunne ta 360 og 180 graders bilder. Kameraets CMOS-bildebrikke tar en rask serie med bilder som øyeblikkelig settes sammen for å skape et panoramabilde.

Dårlige nattbilder hører for fortiden til

Den bakgrunnsbelyste CMOS-bildebrikken på 12,1 megapiksler øker lysmengden som hver piksel mottar. Noe som forbedrer følsomheten og reduserer uskarphet for gode resultater under alle typer lysforhold. I den avanserte nattportrettfunksjonen gjengis nattscener og innendørsportretter slik du ser dem. Det tas en serie med bilder med og uten blits for separat eksponering av motiv og bakgrunn. Bildene settes deretter øyeblikkelig sammen for å skape realistiske og gode nattbilder.

Filmopptak i full HD

Via en egen filmopptaksknapp kan du enkelt ta opp video i full HD (1080p). Optisk zoom og autofokus er tilgjengelig under filmopptak, og du kan når som helst fotografere under opptaket. Du kan ta opp film i hurtig eller sakte film ved bruk av opptakshastigheter på opptil 240 b/s (QVGA). Kameraet har innebygd HDMI-minikontakt med støtte for HDMI-CEC for å koble kameraet til en TV for å vise film i full HD-kvalitet. En tre tommers LCD-skjerm med 921 000 punkter sørger for klar fargegjengivelse og skarp kontrast. Skjermen er basert på teknologien Clear Color Display som reduserer strømforbruk og reflekser.

Kreativ utfoldelse

Via en modus for spesialeffekter kan du legge til spennende effekter, for eksempel sorthvitt med høy kontrast eller mykt fokus, nostalgisk sepia eller morsom bruk av farger. I tillegg har kameraet en retusjeringsfunksjon som betyr at du kan jobbe med bildene direkte i kameraet. Også dette kameraet har funksjoner for korreksjon av røde øyne, blunkevarsling, smileutløser og mykere hudtoner.

Pris og farger

COOLPIX S9100 leveres i fargene rød, svart og mørk sølv og har en veiledende pris på 2.890,-.
Nikon - Nikon Coolpix P50
Nikon Coolpix P50
Nikon
Nikon  - Nikon Coolpix L120
Nikon Coolpix L120
Nikon
Nikon  - Nikon Coolpix S6100
Nikon Coolpix S6100
Nikon
Nikon  - Nikon Coolpix S9100
Nikon Coolpix S9100
Nikon

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu