Pressemelding
Dette er en pressemelding! Innholdet i denne teksten representerer ikke nødvendigvis foto.nos syn på innholdet.

Suksess for den nye Metz 44 AF-1 Digital

Etter bare noen uker på markedet har den nye Metz 44 AF-1 digital blitt en toppselger.
Blitzfotografering har med denne blitzen blitt enklere enn noen gang, ingen kompliserte innstillinger, man trykker kun på en av blitzens 3 valgknapper og automatikken ordner resten.

Metz mecablitz 44 AF-1 digital er det riktige valget for den ambisiøse hobbyfotograf, den er sterk, enkel i bruk og fremtidsrettet. Med sitt ledetall på hele 44 (ved ISO 100 og 105 mm), tippbar og dreibar blitzreflektor med innebygget motorzoom fra 24-105mm gir blitzen deg mange kreative fotografiske muligheter. Verdens enkleste blitz å bruke, ingen kompliserte innstillinger, du har kun tre knapper å forholde deg til. Det intuitive kontrollpanelet på blitzens bakside med belyste knapper gjør at du hele tiden har oversikt og kontroll over dine innstillinger.

Blitzen er i tillegg til motorzoomen også utstyrt med en integrert vidvinkeldiffusor som dekker helt ned til 12mm. (i 35mm format) samt en utfellbar reflektorplate. Den er meget fremtidsrettet takket være en USB-kontakt hvor du kan laste ned kameraets siste firmware. Metz mecablitz 44 AF-1 digital er tilpasset Canon, Nikon, Olympus/Panasonic, Pentax og Sony.

Kreative blitz belysningsmuligheter.
Med sine funksjoner vil blitzen gi rett belysning på alle typer motiv. Blitzen kan også brukes som ekstern slaveblitz i et TTL blitzoppsett. På blitzens bakside kan du også stille inn fire blitzstyrker på manuelt. Blitzen er produsert i Tyskland under de strengeste kvalitetskontroller under Metz sitt motto: Metz- alltid førsteklasses.

Blitzen kan også brukes på en del av kameraets spesialfunksjoner som f.eks. eksponering 1. eller 2. lukkergardin etc. Disse spesialinnstillinger foretas fra kamerahuset (avhengig av kameramodell).
“Metz 44 AF-1 digital er den ideelle blitzen for amatørfotografer pga. sin meget enkle menystyring, styrke og muligheter” sier Bjørn Fritzen hos Focus Nordic Norway AS, den nordiske importøren for Metz.

Pris og tilgjengelighet.
Metz mecablitz 44 AF-1 digital kom på markedet i januar og anbefalt utsalgspris er kr 1695,- inkl. mva. Blitzen kan benytte flere typer batterier av AA type, både alkaline, lithium eller oppladbare NimH. Den nye 44 AF-1 er den ideelle blitzen for de som vil ha perfekte blitzbilder under alle forhold og som ikke vil ha kompliserte innstillinger.
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Erik L.
Jeg har bare erfaring med en litt eldre utgave: Kjøpte for noen år siden en Metz 44AF-4iN Digital som skulle være kompatibel med Nikon. På mange måte en flott, kraftig, kompakt blitz. Fungerer bra direkte på kamerahuset. Men den fungerer ikke med Nikons CLS-system (avanserte fjernstyrte blitser). Den mangler også mange spesielle funksjoner som stroboskop, selvstendig lysregulering/"computer", fininnstilling av manuell styrke, osv. Kjøpte en SB-800 og senere også en SB-900, og nå fungerer alt slik jeg hadde håpet. Du bør sjekke om denne nye blitzen har de funksjonene du trenger.
En skremmende erfaring med min Metz: Jeg brukte forlengerkabel SC-28 mellom blitz og D70s kamerahus. Hvis jeg slo av kameraet før jeg slo av blitzen, ble dato/klokkeinstillingene i kameraet slettet. Hver gang, men bare når jeg brukte forlengerkabelen. Ingen slike problemer med SB-800/900. Nå står Metz blitzen på en slaveutløser/fotocelle fra HAMA og fungerer utmerket som manuell utfyllingsblitz.
Prisen er såpass mye lavere at du må vurdere om du trenger de ekstra mulighetene i SB-800/900.
mvh Erik
28.2.2011
Lars F.
Er det noen som har erfaring med denne?
Vil denne være et aktuellt alternativ til Nikon SB700/900?
18.2.2011
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu