Pressemelding
Dette er en pressemelding! Innholdet i denne teksten representerer ikke nødvendigvis foto.nos syn på innholdet.

Nytt kamera fra Pentax, som endrer utseende på femten sekunder

Pentax lanserer Optio RS1500, et kompakt digitalkamera med utskiftbare fronter. Det innebærer at brukeren kan komponere sitt eget design, som så festes på kameraets front i et enkelt håndgrep. Kameraet tilbyr også en lang rekke brukervennlige funksjoner for fotografer på alle nivåer.
Med kameraet følger ti designede og fem blanke fronter. Via webplassen http://chameleon.pentax.eu kan man designe og skrive ut egne fronter basert på egne bilder eller tegninger. Også objektivringen er utskiftbar og leveres i to farger, sort og oransje.

”Optio RS1500 er ideell som en original gave da den kan designes med bilder av spesielle øyeblikk eller av dine nære og kjære - de kreative mulighetene er grenseløse”, sier Helge Rose hos Focus Nordic Norway, Pentax’ norske importør. ”Det kan til og med bæres som et tilbehør, i farger som matcher klærne.”

Optio RS1500 har et designet aluminiumshus med en chic og sober touch. Det har dessuten en rekke nyttige tekniske finesser; 14 megapixel CCD-sensor gir høy farge¬presisjon, 4x vidvinkel¬zoom (tilsvarende 28-112 mm i 35 mm) og en 3” LCD-skjerm for tydelig bildevisning.

Videoinnspilling skjer i HD-kvalitet (1280 x 720 pixler og 30 bilder per sekund). Den innebygde bildestabiliseringsfunksjonen fungerer også ved videoopptak, noe som i høy grad bidrar til forbedret filmkvalitet.

Face Priority er en funksjon for automatisk detektering av ansikter i søkeren, med optimering av fokus og eksponering like før bildet tas. Andre nyttige funksjoner er Smile Detection som utløser kameraet når et smil oppdages og Natural Skin som garanterer naturlig gjengivelse av motivets hudfarger.

Kameraet har femten automatiske motivprogram som optimerer kameraets innstillinger for beste resultat (åtte klassiske og syv nye, bl.a. blå himmel og solnedgang).

Man kan også pynte bildene med visuelle effekter ved hjelp av ni forhåndsinnstilte digitale filter, som retro, sepiabrun eller leketøyskamera. Dette håndteres av kameraet på egen hånd, uten hjelp av en datamaskin. Man kan til og med kombinere ulike filter for kreative effekter.

Flere egenskaper:

• Digital Blur Removal er en funksjon som på en effektiv måte kompenserer for kamera-ristinger ved stillbildefotografering.
• Seriefotografering med 16 bilder under to sekunder.
• Auto-tracking AF for fokusering av motiv i bevegelse.
• Digital Panorama skaper et panoramabilde basert på tre separate bilder.
• Grønn innstilling for optimal eksponering, og følsomhet for et gitt motiv.
• Dekorative rammer for å fremheve bildene.
• Software for bildevisning, redigering og arkivering, kompatibel med de siste operativsystemene som Windows 7 og MAC OS X10.6.

Pris og tilgjengelighet
Pentax Optio RS1500 vil koste ca kr 1000,- inklusive mva og blir tilgjengelig i handelen i løpet av april måned.
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu