Pressemelding
Dette er en pressemelding! Innholdet i denne teksten representerer ikke nødvendigvis foto.nos syn på innholdet.

Nikon lanserer NIKKOR-objektiv med nyutviklet optikk

Nikon lanserer et nytt 50 mm NIKKOR-objektiv med et nyutviklet optisk system skreddersydd for å oppfylle kravene til dagens DSLR-kameraer. Det brukervennlige og rimelige objektivet har rask f/1.8 blenderåpning.
Zurab Kiknadze, produktsjef for objektiver i Nikon Europe, sier det nye 50 mm objektivet er ideelt som et nummer to objektiv.
– Objektivet er perfekt for nysgjerrige entusiaster som ønsker å teste ut noe mer enn kun ett kit-objektiv for å utforske de kreative mulighetene en rask blenderåpning gir, sier han.

Raskt og lyst
Den hurtige blenderåpningen på f/1.8 betyr at Nikons nye 50 mm objektiv passer perfekt i situasjoner med dårlig lys eller når liten dybdeskarphet kreves. Velg ut enkeltobjekter for portrettfotografering med jevn bokeh, eller ta bilder med det lyset som er tilgjengelig og likevel få flotte og skarpe bilder. Den raske blenderåpningen gir i tillegg et lyst søkerbilde. Hvilket gjør det enklere å komponere bilder.

Ny design
Det nye optiske designet består av hele syv linseelementer. Inkludert et asfærisk element for god bildekvalitet. En Silent Wave Motor (SWM) sørger for stille og nøyaktig autofokus. Objektivet er kompatibelt med Nikons D-SLR kameraer i FX-format, og tilbyr en 75 mm brennvidde når den benyttes sammen med Nikon D-SLR kameraer i DX-format.

Lettvekter
Objektivet som har en værbeskyttet objektivfatning i metall og som bare veier 185 gram egner seg godt til både portrettfotografering og generell fotografering. Kombinasjonen klassisk brennvidde, hastighet og optikk gjør at dette er et objektiv som fortjener en plass i alle fotoentusiasters vesker.

Objektivet som leveres med solblender HB-47 og en myk veske, CL-1013, er tilgjengelig fra 2. juni 2011 og har en veiledende pris på 1 790,-.
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Roald K.
Raskt og hurtig?
Hvorfor kaller alle objektivene for raske nå for tiden? Artikkelforfatteren har kalt objektivet raskt og hurtig fem ganger i teksten. Før var lukkertidene raske men blenderåpningen var stor. Men det er jo klart at du får en raskere lukkertid ved å bruke en stor blenderåpning.
23.5.2011
MayTove S.
Når man bruker den på et DX-format, hva blir blender da? Ganges den også opp med 1,5%? Kan den brukes på Nikon FM, filmbasert kamera fra 70-tallet?
23.5.2011
Tommy A.
lurer på om denne er bedre en far min sin 50mm 1.4 fra 1979 jeg :P
11.5.2011
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu