Pressemelding
Dette er en pressemelding! Innholdet i denne teksten representerer ikke nødvendigvis foto.nos syn på innholdet.

Pentax 645D får prestisjefull utmerkelse

Pentax digital mellomformatskamera 645D, lansert i juni 2010, er kåret til ”Årets kamera” i samarbeid med Camera Grand Prix Awards 2011 i Japan.
Kameraet kjennetegnes av eksepsjonell pålitelighet og brukervennlighet, i tillegg til enestående bildekvalitet i kraft av 40 megapixel oppløsning.

Camera Grand Prix Awards er et årlig event som sponses av Camera Journal Press Club (CJPC), en sammensetning av journalister fra japans elleve største fotomagasiner. Dette er en av de mest prestisjefylte utmerkelsene et kamera kan få i Japan, i en konkurranse der alle stillbildekameraer som er lansert i landet i løpet av året deltar. I tillegg til utnevnelsen av årets kamera, deler man også ut utmerkelser i kategoriene Readers Award, Editors Award og Lens Award.

Vinnerne utnevnes av en jury som består av 57 redaktører og forleggere av medlemstidsskrifter, fotoeksperter, tekniske skribenter og profesjonelle fotografer, samt CJPC’s medlemmer. Pentax 645D fikk utmerkelsen i konkurranse med 172 andre produkter som ble lansert i Japan i tiden 1. april 2010 til 31. mars 2011.

Begrunnelsen
Panelet begrunnet sin beslutning med at Pentax 645D, selskapets første digitale SLR-kamera i mellomformat, representerer en harmonisk miks av mange avanserte og brukervennlige funksjoner, inklusive en ekstra stor CCD-bildesensor for superoppløst bildekvalitet, alt plassert i et driftssikkert, støvtett og værbestandig kamerahus. Pentax fikk også ros for sin utholdenhet når det gjelder kontinuerlig utvikling av 645D, som etter mange års arbeide har resultert i et allsidig kamera med superhøy oppløsning og som dessuten er langt billigere enn konkurrerende modeller. Kameraets kompatibilitet med vanlige objektiv spilte også en avgjørende rolle når juryen tok sin beslutning.

Camera Grand Prix Awards har aner fra 1984 og årets vinner ble dermed den 28. i rekken. Tidligere år er Pentax utpekt som vinner i tre tilfeller: Pentax Z-1 Quartz Date 1992, Pentax 645N 1998 og Pentax K10D 2007. Pentax 645D er dermed selskapets fjerde kamera som mottar den prestisjefylte utmerkelsen.

Pentax 645D er også utnevnt til beste profesjonelle digitale SLR-kamera av ansette Technical Image Press Association (TIPA). Disse svært ettertraktede prisene i Japan og Europa understreker den enestående ytelsen og de tekniske kvalitetene hos Pentax 645D
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu