Søker årets beste reisebilder

Konkurransen Travel Photographer of the Year er på jakt etter årets beste reisebilder.
En av de største konkurransene for reisefoto er igjen åpen for innsending. Travel Photographer of The Year 2011 er på jakt etter årets beste reisebilder innen fire portefølje-kategorier, to enkeltbilde-kategorier, en New Talent-pris og en pris til årets beste unge reisefotograf.

Hyller OL 2012
Blant årets kategorier er temaer som Natural Elements, Cultures & Traditions og Exotic. Kategorien Spirit of Adventure har blitt introdusert for å hylle OL i 2012 i London, og bildene skal "speile eventyrånden som driver oss til å teste vår styrke, utholdenhet og iherdighet".

Temaet for årets Young Travel Photographer of the Year, som er forbeholdt fotografer under 18 og er gratis å delta i, er "Green." Arrangørene inviterer til bred tolkning av ordet, som kan bety natur, miljø - eller fargen grønn.

Hovedvinneren og bæreren av tittelen Travel photographer of the Year blir den som har sendt inn de beste bildene i to av de fire porteføljekategoriene.

Norsk vinner
I fjor ble norske Ivar August Bull tildelt Young Photographers Alliance Emerging Talent Award. Hovedprisen gikk til Larry Louie for en serie sort/hvitt-bilder fra Mali og Kina. Tidlgiere har hovedprisen gått til blant annet GMB Akash fra Bangladesh, Darwin Wiggett fra Canada og Cat Vinton fra England.

Konkurransen er åpen for alle, uansett nivå og nasjonalitet. Fjorårets utgave trakk deltakere fra 75 land, som var ny rekord. Konkurransen er i år sponset av blant annet flyselskapet Omar Air, en rekke reisebyråer, samt Adobe, Lexar og Cutty Sark blended Scotch whisky. Disse skal stille med premiene, som ennå ikke er offentiggjort. Vinnerbildene skal i tillegg presenteres i en utstilling i forbindelse med OL i London i 2012.

Travel Photographer of the Year 2011 er åpen frem til 9. oktober. Mer informasjon på www.tpoty.com
Larry Louie -
Larry Louie
Travel Photographer of the Year 2010
Ivar August Bull -
Ivar August Bull
Young Photographers Alliance Emerging Talent Award 2010
Eric Kruszewski -
Eric Kruszewski
Vinner New Talent 2010

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu