Utstilling
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Mellom Himmel og Jord ...en fotoustilling!

Kunstfotografene Steinar Haugland, Tom Erik Smedal og Øysten Kristiansen er aktuelle med utstilling på Galleri Fevik.
PRESSEMELDING:

Galleri Fevik gav kunstfotografene Steinar Haugland, Tom Erik Smedal og Øysten Kristiansen hver sitt rom og frihet til å fylle hver sitt rom med bilder over temaet "Mellom Himmel og Jord". Resultatet er overveldende. Hvert bilde har hver for seg sitt eget uttrykk og kommunikasjon, samtidig som de inngår i en helhet fra den enkelte fotograf, som så igjen fletter seg inn i et helhet hvor samtlige bilder i utstillingen utfyller hverandre og skaper det vi søkte; energi og kraft. Nettopp fordi hvert enkelt bilde inngår i en helhet, som har sitt eget uttrykk, vil utstillingen kun kunne oppleves ved å besøke galleriet på Fevik. Ingen bilder vil bli lagt ut på hjemmesiden vår eller brukt i markedsføringen. Denne utstillingen er skapt for den som søker ro, påfyll og inspirasjon.

Galleri Fevik har satt seg som mål og bli den ledende utstiller av fotografisk kunst i Norge. Med utstillingen "Mellom Himmel og Jord" er vi kommet et stort skritt nærmere det målet. Utstillerne er svært erfarne fotografer, og har gjennom mange år bygd opp spisskompetanse på sine felt. Her møtes det mest avanserte av digital fototeknikk den tradisjonelle film og mørkeromsteknikk. Disse gir forskjellige uttrykk over samme tema, som i seg selv er kontrastfylt og som sjeldent kan oppleves samtidig.

Steinar Haugland er fra Kristiansand og har gjennom en årrekke hatt fotografering som en livsstil. Han sier at fotografering har åpnet hans øyne for detaljene i hverdagen og som gir uttrykk for hvem han er. Han arbeider i en eksperimentell og abstrakt sjanger av fotografisk kunst og han har deltatt på workshop med Morten Krogvold, Alex Webb og Rebecca Norris Webb. Han har kalt sin del av ustillingen for "En Uvirkelig Virkelighet". Hans bilder trekker deg inn i drømmenes verden, inn i en verden, helt uten grenser. Hans bilder er hovedsakelig hentet fra de indre bygder på Sørlandet, men kunne nesten vært tatt hvor som helst. Hans bilder fremstår som enkle, klare og stilrene, men vi vet at det er ingen enkel oppgave å skape bilder, av en slik høy kvalitet som Steinar Haugland her viser.

Tom Erik Smedal, bosatt i Arendal, startet sin interesse for fotografering for noen få år siden. Som nysgjerrig og utforskende fotograf har han allerede vært på flere oppdagelsesreiser inn i de forskjellige teknikker, tema og uttrykksformer moderne
digitalteknikk muliggjør. Han finner et potensial i de fotografiske teknikker som har å gjøre med fotografiets evne til å omforme subjekter til objekter. Når det fotograferte blir behandlet og reprodusert, gjenoppstår det som en ide av seg selv og kan bli til noe å føre
samtale om.
Panoramabildene er fra steder der en spesiell stemning er forsøkt tilbakeført og uttrykt gjennom reproduksjonsprosessen. Med tema "Mellom himmel og Jord" har han valgt bilder som alle har en relevans og tilknytning til elementene himmel, vann og jord.

Øysten Kristiansen, er fra Larvik og jobber med fotografi som kunstnerisk uttrykksform. Han er fortsatt tilhenger av filmens kvaliteter og egenskaper, og jobber i hovedsak på andre tider av døgnet enn i vanlig dagslys. Han er inspirert av naturelementene, især kystlandskapets skulpturelle former og lys. Der finnes kontraster og skiftninger fra det lyse, stille og sarte til det mørke, dramatiske og kraftfulle. Mange av hans motiver kan ha et malerisk, poetisk og tidløst preg eller uttrykk, og han ønsker gjerne at de som betrakter bildene skal kunne få en opplevelse av en annen "sfære".
Kunsten å fotografere "is a matter of seeing", og siden kunne gjengi dette til et bilde for andres øyne. Han er opptatt av at fotografiet skal kunne formidle noe til betrakteren, det være seg en stemning, et budskap eller en assosiasjon.
De fleste av hans fotografier er filmbaserte opptak med 120-film for dias og svart-hvitt. I motsetning til småbildefilm, har mellomformatkameraets film på 6x6 cm langt bedre briljans i farger, skarphet, detaljgjengivelse/kontrast og naturlig nok bedre kapasitet for store forstørrelser. Svart-hvittfilm framkalles på tradisjonelt vis i mørkerom.

Utstillingen "Mellom Himmel og Jord" vil ut være åpen for publikum hver Søndag (Kl 13:00 -17:00), i resten av mai, i juni og i august, men hver dag i juli (kl 11:00 - 17:00) (unntatt mandager).

Øystein Elder Nilsen - Galleri Fevik
Galleri Fevik
Øystein Elder Nilsen
Galleri Fevik, Fra Gjestegivergård til senter for fotokunst
Rezty A. Zuniga - Logo for Mellom Himmel og Jord
Logo for Mellom Himmel og Jord
Rezty A. Zuniga
Logo for utstillingen Mellom Himmel og Jord

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu