Hellesø ble årets svenske naturfotograf

Norske Terje Hellesø har blitt kåret til Årets naturfotograf 2010 i Sverige.
Prisen får han for sin mangeårige innsats innen svensk naturfotografi, skriver svenske Naturvårdsverket, som deler ut prisen, i en pressemelding.

- Med sin karismatiske framtoning og pedagogiske evne har han videreformidlet sin måte å se på naturen og åpnet nye dører for mengder av fotointeresserte svensker og nordboere, uttaler generaldirektør Maria Ågren.

- Det er med dyp takknemlighet jeg mottar denne fantastiske utmerkelsen, uttaler Hellesø i pressemeldingen og legger til at naturfotografiet er i stadig utvikling.

Selv har Hellesø skapt karriere med naturbilder som ligger litt utenfor normen, og ofte har en mer personlig stil. Nettopp av denne grunn setter han nå stor pris på tildelelsen.

- Det er klart at utmerkelsen betyr mye for meg som naturfotograf. Spesielt da jeg alltid har vært en naturfotograf som har gått mine egne veier, jeg har aldri fulgt noen trender eller gjort det andre har gjort, forteller Hellesø til foto.no.

Hellesø har drevet som profesjonell naturfotograf i nærmere 30 år, hvorav de siste 24 årene i Sverige. Hans bilder har blitt publisert i en rekke blader, han har gitt ut tre bøker, og kommer med bok nummer fire til høsten. I tillegg er han fast redaksjonell medarbeider i Natur & foto og holder kurs og workshops i naturfotografering.

Får utstilling i Stockholm
Dette er 20. gang prisen deles ut, og tidligere vinnere inkluderer Lennart Nilsson, Brutus Östling og Staffan Widstrand. Hellesø ble i 1987 kåret til Årets naturfotograf i Norge, og er nå første norske fotograf som mottar prisen i Sverige.

Prisen består av 15000 kroner og en utstilling i Stockholm neste vinter. Han har allerede bestemt hva han skal stille ut.

- På utstillingen på Naturhistoriska riksmuseet i Stockholm kommer jeg å vise mine beste bilder fra mitt seneste prosjekt på gaupe. Jeg har fotografert gaupe det siste halvåret og det har blitt mange bra bilder som jeg er fornøyd med, forteller Hellesø.

Starter fotofestival
20. juni skal han til Stockholm for å motta prisen, men frem til da er han opptatt med noe ganske annet. Denne uken åpner den nystartede fotofestivalen Mullsjö International Photo Festival, som han er initiavtager til.

- Vi har en lang rekke meget kjente og dyktige fotografer som kommer hit, fra Norge kommer Morten Krogvold, Jørn Bøhmer Olsen og Rolf Sørensen, forteller han.

Festivalen arrangeres i Mullsjö i Sverige 4-10. juni og skal bli en årlig hendelse.

Mer om Terje Hellesø på terjehelleso.wordpress.com eller www.helleso.com
Terje Hellesø -
Terje Hellesø
Terje Hellesø -
Terje Hellesø
Terje Hellesø -
Terje Hellesø
Terje Hellesø -
Terje Hellesø

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu