Pressemelding
Dette er en pressemelding! Innholdet i denne teksten representerer ikke nødvendigvis foto.nos syn på innholdet.

Pentax lanserer GPS-enhet for digitale systemkameraer

Forenkler sporing og fotografering av himmellegemer
Pentax lanserer O-GPS1, en allsidig GPS-enhet for Pentax digitale systemkameraer. Den nye GPS-enheten gir ikke bare grunnleggende stedsdata, den har også en rekke funksjoner som forenkler sporing og fotografering av himmellegemer.

O-GPS1 monteres på kameraets blitssko hvor man kan lagre latitud, longitud, altitud og UTC-tid som metadata i bilder. GPS stedsdata gjør det enkelt å sortere og arkivere bildene ut i fra de steder de er tatt.

”Med hjelp av kartprogram som Google Earth kan bildene kobles til kartet hvor man også får indikasjon om aktuell fotograferingsretning”, sier Helge Rose hos Pentax nordiske generalagent Focus Nordic.

Ved å koble GPS-data til kameraets SR-system (Shake Reduction) kan O-GPS1 tilby en rekke unike funksjoner som Astroracer, enkel navigering og elektronisk kompass:

Astroracer
Astroracer er en funksjon som beregner bevegelsen på stjerner, planeter og andre himmellegemer ved hjelp av aktuell latitud og kameraets retning (horisontal og vertikal vinkel). Data til disse beregningene genereres av kameraets akselerasjonssensor, som siden flytter kameraets bildesensor for å synkronisere med himmellegemenes bevegelser. Resultatet blir at himmellegemene avbildes som faste punkter i stedet for utydelige streker som ellers blir resultatet ved lange eksponeringstider. Dermed trenger man kun ett stativ, og behovet for et ekvatorialteleskop bortfaller.

Enkel navigering
Enkel navigering er en funksjon som beregner retning og avstand til et gitt motiv. Man kan dermed lokalisere motivene sine med hjelp av stedsdata i bildene. Slike data kan også legges inn i ettertid ved å laste opp stedsdata skapt av en PC.

Elektronisk kompass
Det elektroniske kompasset på O-GPS1 viser kameraets retning på en LCD-skjerm med stor presisjon. Ved å bruke jordens magnetfelt i kombinasjon med stedsdata, kan enheten indikere plassering i relasjon til den geografiske nordpolen. Dermed kan man lagre data om kameraets retning i bildene.

Øvrige funksjoner
Værbestandig konstruksjon for bruk i lett regn samt egen strømkilde (AAA-batteri), noe som eliminerer behovet for strømforsyning fra kamerahuset.

Pris og tilgjengelighet
Pentax O-GPS1 blir tilgjengelig i butikk i løpet av juli måned, med en ca. veil pris på kr 2.200,- inklusive mva. Den nye GPS-enheten er kompatibel med Pentax K-5, K-r og 645D.
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Stein A.
Og høyde!
13.6.2011
Roy Helge R.
Lengdegrad og breddegrad
8.6.2011
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu