Mitt bilde: Eivind H. Natvig

I sommer presenterer foto.no utvalgte fotograferer som forteller om et bilde som er spesielt for dem. Først ut er fotojournalist og Moment-fotograf Eivind H. Natvig med et bilde fra Libya.
Eivind H. Natvig (f. 1978) har valgt et bilde som representerer den siste jobben han gjorde for dagspressen.

- Bildet jeg har valgt er spesielt av flere årsaker. For det første er det situasjonen i seg selv; et våpenlager utenfor Benghazi i Libya som står i brann etter en en kraftig eksplosjon. Etter å ha kranglet oss gjennom to checkpointer der kalashnikovene ble fektet rundt i panikk, ankom Saleh og jeg og fikk beskjeden "vi tror det er kjemiske våpen her" og så smalt det igjen. Vi ankom en tungt røyklagt scene med noen få meters sikt i tykk og sort røyk. Mitt bilde er tatt idet den første ambulansen var på vei til sykehuset, mannen på båren i bakgrunnen døde etter noen hundre meter, forteller Natvig.

Ferdig med dagspressen
Nå føler Eivind H. Natvig seg ferdig med å jobbe for dagspressen.

- Etter å ha vært en del av og kjempet i et skribentstyrt system der bildejournalistikk er fremmedord, ble den siste spikeren slått inn i kisten i forbindelse med denne jobben i Libya. Jeg har de siste årene sett en mangel på genuin interesse for sannhetssøkende formidling og journalistisk metode blant noe annet enn en håndfull kolleger; de fleste frilansere. Å få det bekreftet på jobb i en krig gjorde valget enkelt. Det er godt å tømme kalenderen for arbeid som gjør meg dårligere faglig og å kunne konsentrere meg om hva som er viktig.

En rekke priser
Eivind H. Natvig utdannet seg til fotojournalist på Høgskolen i Oslo og ble uteksaminert i 2005. Han har siden gjort oppdrag for et bredt spekter av nasjonale og internasjonale publikasjoner og fått en rekke priser i Årets bilde. Fra 2006 har han delt sin tid 50/50 mellom oppdrag i Norge og i lange prosjekter i Sør-Asia finansiert med tilskudd fra Fritt Ord og Karina Jensens minnefond. I 2011 ble Natvig en del av den første gruppen til Norsk Fotografisk Journal, og er i ferd med å starte en 12 måneders roadtrip i Norge. Natvig er medlem av byrået Moment Agency og er i Norge representert av Samfoto.

Du Er Her No
Etter lange perioder i utlandet, har Natvig nå vendt nesen hjemover for å skildre en subjektiv opplevelse av Norge.

- Det å skildre en subjektiv opplevelse av Hjemlandet ble et fristed fra det etablerte og tvungne. Det ble satt i system gjennom jobber i Kommunal Rapport der jeg hadde enorm frihet til å formidle kommune-Norge og ved å gå igjennom det og eldre materiale, lå grunnen til rette for det som skal sluttføres i løpet av det neste året, finansiert med godviljen til fremmedfolk, salg av printer og en enkel tilværelse.

Tittelen på prosjektet er Du Er Her No og finnes på nettsiden med samme navn

Eivind H. Natvig -
Eivind H. Natvig

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Fredrik N.
Og så kan man se resten av storyen her: http://moment.photoshelter.com/gallery/Libya-Troubled-roa...uAnYxqrEBI
8.7.2011
Frank H.
Helt enig i at her burde det vært et større bilde. Vi fikk 900x600 av eivind og det er det som er lastet opp på foto.no. Visning av bilde i mindre størrelse tror jeg har med en liten omlegging av den tekniske løsningen vår. At bilder kun vises i sånn liten størrelse bør det selvsagt ikke være på et nettsted for fotografi. Jeg har gitt teknisk ansvarlig beskjed og forhåpentligvis blir det ordnet så snart som mulig.

Mvh
Frank Hesjedal
Redaktør foto.no
7.7.2011
Hjalmar E.
Bare som ett tips: Har dere ikke fått lov av fotografen til å legge ved større bilder, så la være å skrive noe om det i det heletatt..
7.7.2011
Hjalmar E.
Latterlig å legge ved ett så knøtte lite bilde for å illustrere en tekst. Ikke engang mitt lokale menighetsblad har så dårlige bilder på trykk. Skjerpings
7.7.2011
Alexander W.
Større bilde! Takk :)
7.7.2011
Andrew P.
Ser ikke bilde engang. Er dere seriøse med å legge ut en 470X310 bilde for reklamere ferdighetene til denne flinke fotojournalisten? Håpløst.
7.7.2011
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu