Greske øyeblikk

Amatørfotograf Lene Fossen er i sommer aktuell med utstillingen ”Moments” på Citrus museum på øya Chios i Hellas.
Serien som Lene Fossen stiller ut i Hellas kaller hun for 'Øyeblikk' eller 'Moments'. Alle bildene i serien er fra den samme øya som bildene nå stilles ut, Chios.

- Hvert bilde forteller sin lille historie. På hver sin måte skrider de frem. Forsiktig og lavmælt i begynnelsen. Men som en knyttneve i magen når man våger seg nærmere, forteller Fossen om bildene i serien.

Det er mennesker som opptar mye av Fossens fotografiske utforskninger. Hun leter etter barnets forventning, ser etter det alvorlige barnet, barnet som krever å bli tatt på alvor. Hun vil fortelle historien til den gamle kvinnen som skrider frem fra mørket, hun har også en historie. Kanskje en historie som hun vil dele med Fossen og oss andre.

- I alle ansikter er det skrevet historier og disse jakter jeg. I et broderi av rynker som tegner opp årene som har passert. I to gnistrende øyne som ikke viker. I et lite hårstrå som varsomt snirkler seg rund en øreflipp. Jeg forsøker å se hvordan alle disse tingene arbeider sammen og skaper herlige uttrykk.

- Min bildeserie byr også på motiver der man ikke kan se et eneste menneske, men likevel er det mennesker som har satt sitt preg på motivet. Det kan være noen utslitte sko, en henslengt genser, gamle billedrammer på veggene osv. Samspillet mellom lys og farger skaper også driv i bildene.

-Kameraet ble min tryllestav
Som lite barn hadde Fossen hele tiden et ønske om å kunne stoppe tiden. Hun ønsket en tryllestav slik at hun kunne stanse alt sammen - bare for et øybelikk.

- Tiden passerte meg så altfor raskt, jeg ville bare være et barn, jeg. Så begynte jeg å fotografere, og kameraet ble min tryllestav. Endelig hadde jeg funnet det jeg var på jakt etter. For meg er foto magi. Med kameraet mitt kan jeg stoppe tiden. For et øyeblikk.
Og med kameraet mitt fanger jeg nettopp disse små øyeblikkene, som så blir min lille historie. Og ingen kan noensinne skape samme uttrykk etter meg. For ingen har mitt ”øye”, ingen ser verden slik jeg gjør det. Og derfor er foto magi!


Fossens utstilling er en utendørs utstilling blant herregårdene som forvaltes av Citrus museum.
Utstillingen henger frem til 21. juli. Museet holder åpent hver dag fra kl.09.00-21.00.

Lene Fossen -
Lene Fossen
Lene Fossen -
Lene Fossen
Lene Fossen -
Lene Fossen
Lene Fossen -
Lene Fossen

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Lisbeth G.
Fantastiske bilder!
Eksakt hva jeg liker! Ville gjerne sett dette i Oslo!
Hilsen Lisbeth
21.8.2011
Kirsten H.
Jeg skulle gjerne sett denne utstillingen. Det er bilder helt etter min smak. Takk for at du viser oss dette!
Mvh Kirsten
10.7.2011
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu