I refuse to be your enemy

Gjennom utstillingen ’I refuse to be your enemy’ inviterer Norges Fredslag publikum til å bli kjent med mennesker som lever med konflikt som del av sin hverdag, men som likevel nekter å gjøre sin nabo til sin fiende.
”En massiv kampestein sperrer veien for den pansrede militærbilen som er på vei til gården til familien Nassar utenfor Betlehem. På steinen står det skrevet; I refuse to be your enemy."

Det er med disse ordene at Norges Fredslag inviterer til interaktiv utstilling på Rådhusplassen i Oslo. De inviterer dialog, til samarbeid og forståelse på tvers av grenser. Norges Fredslag spurte hvordan de kunne hjelpe. Svaret var: ”Fortell historiene våre”.

Gjennom bruk av toveis lyddusjer integrert i en foto- og filmutstilling kan publikum kommunisere direkte med frihetsforkjempere i Tel Aviv, Jerusalem, Gaza, Ramallah og Betlehem. Utstillingens fokus er på dem som bruker ikke-voldelige metoder for å oppnå fred og forsoning.

- Med bruk av innovativ teknologi i offentlig rom vil utstillingen legge til rette for inkludering av stemmer som ellers ikke blir hørt. Stemmene til de som jobber for fred og forsoning med ikke-voldelige metoder, som alt for ofte drukner blant stemmene som proklamerer terrortrussel, krig og opprustning. Det er også mulig å inkludere flere deltakere til telekonferansen, for eksempel radio eller tv. Slik vil lyddusjen fungere som et interaktivt møterom på en offentlig plass i Norge. Kunstinstallasjonen er med dette med på å bryte ned murer og tilintetgjøre geografiske avstander, skriver Norges Fredslag i en pressemelding.

Utstillingen har som mål å fremme fredsbyggere og deres styrke og håp. Fotografiene på utstillingen er tatt av fotografen Fatima Elkadi. Prosjektet er gjennomført med finansiering av Fritt ord og Utenriksdepartementet, i samarbeid med Stiftelsen Horisont. Kurator er Dhita Siauw.

Utstillingen henger frem til 5. september.

Utstillingens hjemmeside
Fatima Elkadi - Dehumanization
Dehumanization
Fatima Elkadi
Fatima Elkadi - Muren
Muren
Fatima Elkadi
Fatima Elkadi - Walaja
Walaja
Fatima Elkadi

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Pål H.
Dette er et bra initiativ. Endelig noen som fokuserer på de av palestinerne som ikke stiller seg bak terroristene og ønsker en fredelig sameksistens med sine naboer.

Håper dette vil sende et signal til f.eks. den norske regjering som er langt flinkere til å identifisere seg med grupper som bedriver terror.

Bra !!!!
26.8.2011
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu