Utstilling
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Norges minste galleri presenterer Per Fronth!

Galleri Infill har gleden av å meddele at vi viser et av Per Fronths siste fotografiske arbeider frem til 25. august. Taa-taa / xray my best friend & me / (remembrance) er også representert på utstillingen TID ved Hole Artcenter.
PRESSEMELDING:

Taa-taa / xray my best friend & me / (remembrance) er et selvportrett av Fronth sammen med hunden, Taa-Taa, og refererer visuelt både til gravstenheller fra middelalderen og til vår tids kliniske medisinske billedspråk.
- Bakgrunnen for verket var et ønske om å trenge inn i en absurd ærlighet i forhold til mitt eget jeg. Vi hadde et helt spesielt forhold, Taa-Taa og jeg, dyret og mennesket. Vår kommunikasjon og kontakt opplevdes for meg av dyp og eksistensell karakter. Jeg visste at vi en dag måtte ta endelig farvel med hverandre, at vår nåtid og fremtid ville bli fortid, sier Fronth.

Bakgrunnen for utstillingen TID på Hole Artcenter var et ønske om å si noe om kunstens påvirkning på hvordan vi forholder oss til tiden i en verden som gjennomgående går veldig fort. Kunst er en av de få tingene som får oss mennesker til å stoppe opp og tenke over ulike aspekter ved livene våre og den verden vi lever i.

Derfor var det spennende å gjøre et samarbeid mellom to visningssteder som formidler kunst på veldig forskjellige måter; nemlig Galleri Infill som ligger rett ved trikkelinja i den trafikkerte Parkveien 5 i Oslo, et svært så urbant og bevegelig visningsrom som folk farter forbi, og Hole Artcenter som ligger i et fantastisk naturlandskap som oppfordrer sine besøkende til å sette ned farten og bruke tid på å nyte både utsikten og kunsten.

Tid er et astrakte begrep som de fleste av oss forholder oss til hver eneste dag ved at vi må få tiden til å strekke til, vi har god tid, vi har dårlig tid. Tiden som går kan være en velsignelse fordi den genererer avstand til det vi ønsker å glemme, men tiden kan også skape et bunnløst savn etter noen vi har mistet. I dag er mange av oss vant til å forholde oss til et liniært tidsperspektiv med en begynnelse og en slutt, og at vi har begrenset med tid her på jorden. Derfor blir fremstillinger av tid i kunstneriske prosjekter ofte forbundet med en referanse til døden.

I mange av sine arbeider forsøker Fronth å forenkle forståelsen av at TID slik han kjenner den som menneske.
- Ingen rustning er i stand til å motstå kraften til Livets nemesis; Døden. Min livsfilosofi er likevel forankret i Evigheten; at jeg som menneske er satt sammen av molekyler og atomer fra Tidenes morgen, at jeg uavlatelig er forbundet med et hele,
og at jeg vil returnere til helheten. Av den grunn søker arbeidene mine å ta tak i de dillemaer det levende mennesket utsettes - og utsetter seg for.


Hjertelig velkommen til Norges minste galleri, Galleri Infill, Parkveien 5, Oslo!


Per Fronth - Taa-taa / xray my best friend & me / (remembrance)
Taa-taa / xray my best friend & me / (remembrance)
Per Fronth
UVprint på aluminium. Pris: 40.000,-

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu