Tommy Næss: Pripyat

Med prosjektet Pripyat debuterer foto.no-medlem Tommy Næss med sin første separatutstilling. Utstillingen kan sees på Cyan Galleri neste helg.
- Gjennom det klassiske svart/hvitt-fotografiet og fascinerende utsnitt hvor motivet ikke umiddelbart avslører hva det er vi ser, deler Næss sine inntrykk fra byen Pripyat i Tsjernobyl. Fotografiene samler spor og hint om levd liv fra området som idag går under betegnelsen The Chernobyl Exclusion Zone – den forbudte sonen i Tsjernobyl, skriver Cyan Galleri i en pressemelding.

Det var i februar 2010 Næss besøkte det lille tettstedet som var åsted for en av historiens verste menneskeskapte ulykker. I dag er området tomt, forlatt og avstengt.

- Vi var 4 venner som dro på en dagstur til Tsjernobyl i forbindelse med en tur til Kiev i Ukraina. Dette gjorde vi via et firma som fraktet oss rundt i en liten 7-seters minibuss. Det var en militærpassering på grensen til Tsjernobyl fylke og en ny militærpassering inn til selve Pripyat. Å bruke et slikt firma til å frakte oss var nok til stor hjelp når det gjelder grensepasseringer, forteller Næss til foto.no.

Tommy Næss er en amatørfotograf som for det meste jobber med tradisjonell svart/hvitt-film som scannes og printes digitalt. I nærmere 10 år har han tatt fotograferingen veldig seriøst som amatørfotograf.

- Det tok av for fullt etter at jeg i 2003 tok en mørkeromsworkshop med fylkesfotograf i Buskerud Bjørn Johnsen.

Tommy Næss sine hovedinteresser er innenfor dokumentarsjangeren, enten det handler om mennesker, miljø eller begge deler.

Utstillingen består av ca 15 bilder tatt med 6x6 mellomformat svart/hvitt-film,presentert i 50x50cm format.

Vernissage og åpningsfest fredag 30. september kl 18:00. Åpent til kl 23:00.

Lørdag 1. oktober kl 12-18
Søndag 2. oktober 12-18

Tommy Næss er tilstede på Cyan Galleri alle dager.
Tommy Næss -
Tommy Næss
Tommy Næss -
Tommy Næss
Tommy Næss -
Tommy Næss

Brukere Brukere:
Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu