"Alt går ann i Jalla-land"

Med fargerike og spenstige selvportretter er fotograf Helle Navratil (22 år) aktuell med sin første separatutstilling.
”Alt går ann i Jalla-land” er utstillingens tittel. På arabisk betyr ”jalla” kom/fort deg, men i Helle Navratils setting brukes ordet som et adjektiv fra kebabnorsken: noe som er ”jalla” er glorete, harry og/eller fargerikt. Det er definitivt et ord som beskriver bildene til Navratil godt.

Utstillingens tittel er også fra personlig erfaring hun har gjort seg i Marokko hvor hun opplever at alt er mulig, samtidig som du tror at alt som burde vært mulig, nesten er umulig å få til (for eksempel å finne et stativ til kameraet sitt).

- Dette er et personlig prosjekt, og hvert bilde har sin betydning for meg. Utgangspunktet var å dra til Marokko for å ta noen dekorative og flotte bilder til å henge opp på vegger. Jeg ville lage noe som var helt motsatt av de klassiske reisebildene, forteller Navratil til foto.no.

Hun har alltid vært opptatt av selvportretter og da hun dro alene til Marokko, tenkte hun ”hvorfor ikke”, fotografering er jo en viktig måte for meg å uttrykke meg på.

- Med selvportretter får jeg jo det uttrykket jeg selv vil ha. Samtidig lærer jeg mer av meg selv gjennom foto.

I til sammen 3 måneder har Navratil vært i Marokko det siste året. En av grunnene til å gjøre prosjektet i Marokko har vært for å prøve noe nytt samtidig som hun forsterker sin egen stil som fotograf i et miljø som er nydelig og veldig annerledes enn det hun er vant til fra Norge.

Til daglig jobber Navratil som fotograf i Stavanger. Hun avsluttet fotostudier ved Norsk fotofagskole sommeren 2010.

Utstillingen vises på Café sting i Stavanger frem til og med midten av oktober.
Helle Navratil -
Helle Navratil

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu